Loimaalla kolme uutta koronatartuntaa

0
LL Arkisto

LOIMAALLA todettiin perjantaina yksi ja sunnuntaina kaksi uutta koronatartuntaa.

Perjantainen sairastumistapaus liittyi samassa perheessä aiemmin todettuun tartuntaan. Sairastunut oli karanteenissa. Tapaukseen ei liity uusia altistumisia.

Sunnuntaina ilmi tulleista koronatapauksista ensimmäisen alkuperä on epäselvä. Tapausta ei ole pystytty ainakaan vielä kytkemään tunnettuihin tartuntaketjuihin. Tapauksen johdosta asetettiin karanteeniin neljä sairastuneen perheenjäsentä.

Toinen sunnuntain tapauksista liittyi samassa perheessä aiemmin todettuun sairastumiseen. Siihen ei liity uusia altistumisia.

Myös yksi oripääläinen asetettiin sunnuntaina karanteeniin. Hän oli altistunut koronalle toisella paikkakunnalla. Muita oripääläisiä ei ole tällä hetkellä karanteenissa.

Kaupungissa oli maanantaiaamuna kymmenen koronaan sairastunutta ja 32 altistunutta karanteenissa.

ORIPÄÄSSÄ järjestettiin lauantaina pop up -koronarokotuspäivä. Edellisistä vastaavista poiketen kunnan terveysasemalla oli lauantaina melko hiljaista. Piikillä kävi 37 henkilöä. Heistä noin puolet oli loimaalaisia. Eniten annettiin ensimmäisiä rokotteita.

Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 233 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.