Loimaan koronatilanne ennätyspaha – Hirvikosken oppilaitoksissa tällä viikolla jo 30 tartuntaa

0
LL Arkisto

LOIMAALLA todettiin keskiviikkona 12 ja torstaina kuusi uutta koronatartuntaa. Tällä viikolla Loimaalle on kirjattu uusia tartuntoja kaikkiaan jo 35.

Kaupungin terveydenhuollosta kerrotaan, että kuluneen viikon tartunnoista 21 kytkeytyy Loimaan evankeliseen kansanopistoon ja yhdeksän Hirvikosken yhtenäiskouluun. Joissain sairastumistapauksissa tartunta saattaa liittyä kumpaan tahansa näistä Hirvikoskella sijaitsevista oppilaitoksista.

Loput uudet sairastumiset ovat enimmäkseen perheensisäisiä jatkotartuntoja muualla Loimaalla.

Kaupungissa oli perjantaiaamuna 39 koronaan sairastunutta. Torstaina päivällä karanteenissa oli 78 loimaalaista.

– Karanteenissa olevien määrä varmaankin kasvaa. Jäljitystyötä tehdään parhaillaan, koska saimme tuoreimmat tartuntatiedot vasta melko myöhään torstai-iltana, sairaanhoitaja Jenni Santamäki päivitti kenttätyön tilanteen perjantaiaamuna.

SAVISEUDUN koronatilanne on vakavampi kuin koskaan yli puolitoista vuotta jyllänneen pandemian aikana. Edellisen kerran korona levisi Loimaalla voimakkaasti helmikuussa. Silloin yhdellä viikolla todettiin 16 tartuntaa.

– Tilanne kaupungissa on tällä hetkellä sellainen, että ohjeistukset ja suositukset kannattaa ottaa ihan tosissaan. Vaikka rokotetuilla ei vakavia tautimuotoja välttämättä juurikaan esiinny, tartunta- ja tartuttamisriski ovat todellisia. Jokaisen on nyt hyvä käyttää maalaisjärkeä ja rajoittaa omia kontakteja mahdollisuuksien mukaan, sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen sanoo.

Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 268 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.