LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin neljä uutta koronatartuntaa perjantaina ja neljä tartuntaa sunnuntaina.
Osa loppuviikolla todetuista tartunnoista kytkeytyy Loimaan Evankeliseen Kansanopistoon ja Hirvikosken yhtenäiskouluun.
Yksi loppuviikon tartunnoista liittyy Keskuskouluun. Kaupungin terveydenhuollon mukaan kyse on perheen sisäisestä tartunnasta, mutta se, mistä tartunta on tullut perheeseen, on epäselvää. Tartunnan johdosta kuusi henkilöä asetettiin karanteeniin Keskuskoulusta.
Yksi perjantaina todetuista tartunnoista on puolestaan peräisin ulkomailta. Tapauksessa ei ole altistuneita.

Viime viikolla Loimaalla todettiin kaiken kaikkiaan 43 koronatartuntaa. Ilmenneistä tartunnoista yhteensä 24 kytkeytyi kansanopistoon ja kymmenen Hirvikosken yhtenäiskouluun.
Kaupungin terveydenhuollon tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että huolimatta viime viikon isosta tartuntamäärästä ja poikkeuksellista tilanteesta, Loimaalla tartunnan jäljitys on pystytty tekemään viimeistään seuraavana arkipäivänä positiivisen tuloksen saamisesta.
– Altistuneiden jäljitys alkaa vasta todetusta tartunnasta, hän huomauttaa ja sanoo, että karanteenin pituus määräytyy koronapositiivisen henkilön oireiden alun mukaan, minkä vuoksi karanteeniaika voi jäädä altistuneilla lyhyeksi.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli koronaan sairastuneita eristyksessä yhteensä 32 ja karanteenissa 66 henkilöä. Oripäässä oli yksi henkilö karanteenissa.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 276 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.