Oripäässä voi päästä hiihtämään viikon sisällä – tykitys alkoi tiistaina

0
Tiistaiaamuna alkanut tykitys kestää kahdesta kolmeen vuorokautta. Kuva: Reijo Stenius.

ORIPÄÄSSÄ Kangastuvan maastossa aloitettiin tykkilumetus tiistaina aamupäivästä.
Lumitykkivastaava Reijo Stenius kertoo, että tykitys päätettiin aloittaa, koska luonnonlunta ei ole luvassa lähipäivinä. Tykitysolosuhteita hän luonnehti loistaviksi tiistaiaamusta, jolloin oli suhteellisen tyyntä ja pakkasta kymmenisen astetta.
Lumitykin annetaan laulaa vähintään kaksi vuorokautta yhteen mittaan, kenties jopa kolme, jos olosuhteet jatkuvat hyvinä.
Stenius suunnittelee, että lumen levitykseen voidaan päästä lauantaina, ja ensimmäisenä lunta levitetään 700–800 metrin mittaiselle lenkille, joka lähtee Kangastuvan pysäköintialueelta kohti ampumarataa ja sieltä pesäpallokentän viertä pitkin takaisin Kangastuvalle. Tämän lenkin levitystyö kestää noin päivän verran.
Levitystyön jälkeen on vuorossa latujen teko. Stenius arvioi, että parhaassa tapauksessa Kangastuvalla voi päästä hiihtämään sunnuntain nurkilla.
– Tässä kuitenkin touhutaan koneiden kanssa koko ajan, eikä niistä koskaan tiedä.
Nähtäväksi jää, levitetäänkö lunta myös Kangastuvan viereiselle mäelle, jolloin hiihtolenkin pituus kasvaisi noin kilometriin.
Kangastuvalla käytettävän lumitykin omistaa Yhteislumetus Loimaa–Oripää ry. Tykitys ja lumen levitys tehdään talkootyönä.