PÄÄKIRJOITUS Konkareille kiitos

0
Teuvo Valveen lähes 50 vuoden rupeamaa Loimaan Kameroiden rahastonhoitajana ja toiminta seurassa huomioitiin omenapuusta tehdyllä erityismuistamisella. KUVA: Kati Uusitalo

Huikeaa – viikonloppuna juhlituissa paikallisten yhdistysten juhlissa riitti muistamisia.

Heikki Kirvelä on ollut Loimaan Pienviljelijäyhdistyksen puheenjohtaja yli 40 vuotta ( LL 23.11.), ja yhdistyksen 100-vuotishistoriikin kirjoittanut kotiseutuneuvos Raija Kouri oli mukana jo 50-vuotisjulkaisuakin tekemässä. Loimaan Kameroiden raha-asioita vuosikymmeniä hoitaneelle Teuvo Valveelle piti jo keksiä ihan oma muistaminen, kun viralliset ansiomerkit oli jo saatu ( LL 25.11.).

Olipa sekin aikamoista, että Loimaan Kameroiden ensimmäinen puheenjohtaja Paavo Kujalakin oli seuran 50-vuotisjuhlissa paikalla.

Loimaan Lehteä tehdessä huomaa, että näitä yhdistysten ja järjestöjen – ja myös työpaikkojen sieluja ja selkärankoja on paljon. Muistetaan, kiitetään, arvostetaan heitä kaikkia.

Jotta konkareita kasvaisi, uudet ihmiset pitää ottaa avoimesti vastaan ja myös kertoa toiminnasta eteenpäin – jo ihan kokoontumisten ajoista ja paikoista sekä kaikista mahdollisuuksista olla mukana toiminnasta.

Yhä enemmän pitäisi yhdistysten muistuttaa, että toimintaan mukaan tuleminen ei tarkoita 24/7-hommaa.

Jos toiminta jämähtää paikoilleen, se lakkaa kiinnostamasta ja jää yhä harvempien käsien hoidettavaksi. Se taas uuvuttaa ja karsii joukkoja entisestään.

Salaseuroissa harvoin kasvaa konkareita. KU

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here