PÄÄKIRJOITUS Konkareille kiitos

0
Teuvo Valveen lähes 50 vuoden rupeamaa Loimaan Kameroiden rahastonhoitajana ja toiminta seurassa huomioitiin omenapuusta tehdyllä erityismuistamisella. KUVA: Kati Uusitalo

Huikeaa – viikonloppuna juhlituissa paikallisten yhdistysten juhlissa riitti muistamisia.

Heikki Kirvelä on ollut Loimaan Pienviljelijäyhdistyksen puheenjohtaja yli 40 vuotta ( LL 23.11.), ja yhdistyksen 100-vuotishistoriikin kirjoittanut kotiseutuneuvos Raija Kouri oli mukana jo 50-vuotisjulkaisuakin tekemässä. Loimaan Kameroiden raha-asioita vuosikymmeniä hoitaneelle Teuvo Valveelle piti jo keksiä ihan oma muistaminen, kun viralliset ansiomerkit oli jo saatu ( LL 25.11.).

Olipa sekin aikamoista, että Loimaan Kameroiden ensimmäinen puheenjohtaja Paavo Kujalakin oli seuran 50-vuotisjuhlissa paikalla.

Loimaan Lehteä tehdessä huomaa, että näitä yhdistysten ja järjestöjen – ja myös työpaikkojen sieluja ja selkärankoja on paljon. Muistetaan, kiitetään, arvostetaan heitä kaikkia.

Jotta konkareita kasvaisi, uudet ihmiset pitää ottaa avoimesti vastaan ja myös kertoa toiminnasta eteenpäin – jo ihan kokoontumisten ajoista ja paikoista sekä kaikista mahdollisuuksista olla mukana toiminnasta.

Yhä enemmän pitäisi yhdistysten muistuttaa, että toimintaan mukaan tuleminen ei tarkoita 24/7-hommaa.

Jos toiminta jämähtää paikoilleen, se lakkaa kiinnostamasta ja jää yhä harvempien käsien hoidettavaksi. Se taas uuvuttaa ja karsii joukkoja entisestään.

Salaseuroissa harvoin kasvaa konkareita. KU