PÄÄKIRJOITUS Passi vapauttaa

0
Yleisörajoituksen voi ohittaa koronapassilla. Koronapassi on käytössä muun muassa Bisonsien peleissä. KUVA: Katriina Reijonen

Koronapassi on otettu käyttöön myös Loimaan seudulla esimerkiksi urheilun liigajoukkueiden otteluissa ja Loimaan teatterin näytöksissä (LL 20.11.).

Valtakunnallisesti noin 14 prosenttia ihmisistä on rokottamattomia ja tapahtumia järjestävät tahot ovat ilman omaa syytään puun ja kuoren välissä – koronapassin tai rokotustodistuksen vaatiminen tapahtumien ovella on käytännössä ainoa mahdollisuus saada järjestää isoja tapahtumia sisätiloissa. Vaihtoehtona olisi joko lopettaa yleisötapahtumat tai esimerkiksi pelata pelejä tyhjille katsomoille, jolloin kulut juoksisivat normaaliin tapaan, mutta tulojen hankinta ei.

Koronapassi on ilmainen, mutta sen hankkimisessa pitää kunkin meistä toki nähdä hieman vaivaa. Passin saa käymällä nettipalvelussa, jossa on jokaisen omat terveystiedot pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen takana (kanta.fi). Moni näkee passin paluuna niin normaaliin tilanteeseen kuin mahdollista ja sen käyttöönoton myös tukena tapahtumajärjestäjille.

Bisonsin, Hurrikaanin ja AU Futsalin ottelut vetävät satoja katsojia ja lipputuloilla on merkittävä rooli joukkueiden toiminnassa – vähintään siinä mielessä, että jos lipputuloja ei olisi, koronan väistymiseen luottaen suunniteltu toiminta pitäisi kustantaa siltä osin jotenkin muuten.

Ylimääräisiä puskureita kun tälle kolmannelle koronan runtelemalle kaudelle kun tuskin on kellään taloudessaan.