PÄÄKIRJOITUS Perinteinen joulunavaus – vihdoinkin!

0
Yrittäjien joulupuuro on joulunavaustapahtuman perinne Loimaalla. Teltta höyrysi kuuman puuron ansiosta niin, että kameran linssikin oli ihan huurussa.

Perinteinen Loimaan iloinen joulunavaus jäi viime vuonna väliin koronan vuoksi, mutta perjantaina illalla päästiin taas torille juhlimaan yhteisesti joulunajan alkua (LL 23.11.).

Erityisesti liikkeellä näytti olevan perheitä, sillä ilahduttavan paljon tapahtumassa vilisi lapsia. Toki paikalla oli vetonaulana joulupukki muoreineen ja tonttujoukkokin tarjoili karkkia. Joulupukin luo jonotettiin kertomaan ajankohtaisia asioita ja joulutoiveita niin, että mahtoivat pukki ja muori niitä miettiä koko kotimatkan. Ainakin monen perheen albumeihin tallentuu nyt Loimaan joulunavaus 2021 ja lapset pukin ja muorin kainalossa – kuvaus on tapahtuman kestosuosikki!

Joulunavauksen kaltaiset, kaikille suunnatut matalan kynnyksen tapahtumat ovat tarpeen ja ilmeisesti perinteistä tapahtumaa oli kaivattu, sillä alun kepeästä vesisateesta huolimatta tori oli mukavan täynnä ja ihmisillä näytti riittävän jutusteltavaa.

Ehkä koronakuukaudet ovat saaneet meidät näkemään perinteet uudesta näkökulmasta – ei niistä ole turhan takia perinteitä tullutkaan. KU

P.S. Loimaan Lehti kiittää tapahtuman takana olleita järjestöjä, yrityksiä ja kaupunkia – mukavia muistoja ja tunnelmia tehdään yhdessä! Paikallista joulua!