Pääkirjoitus: Satsauksille myötätuulta

1
Dinoliftin Raikkolan tehtaan takapihalle rakennetaan uutta tilaa keskusvarastolle. KUVA: LL/Lari Kiviranta

Loimaan seudulla yritykset uskaltavat. Dinolift ilmoitti laajennuksestaan taannoin ja nykyisen tehtaan jatkoksi tulevien tilojen on määrä valmistua keväällä ( LL 30.11.). Tavoitteena on tuplata yrityksen liikevaihto seuraavien 4–5 vuoden aikana.

Samaa kertoi Pemamek tavoittelevansa, kun se avasi rekrytointikampanjansa syksyllä ( LL 30.9.).

Vallox laajentaa, työt aloitettiin keväällä ( LL 10.4.). Ofa laajentaa, rakentaminen alkoi kesällä ( LL 5.8.). Vilakoneen omistaja Antti Aarnio-Wihuri vieraili Loimaalla juuri ennen koronaepidemian puhkeamista ja kertoi, että suunnitelmissa on tehdä uusi rakennus tehtaalle ( LL 29.2.2020).

Robotmation tuli Loimaalle isompien tilojen perässä ja on juuri käyttöönotettujen kahden hallin lisäksi varannut lisätontinkin ( LL 8.10.). Markku Helander on yrityshallien lisäksi rakentamassa padel-hallia.

Seudun uusi osaamisklusteri, lemmikkieläinten ruokaa valmistavat yritykset, on jo satsannut miljoonia tuotantoonsa ja vähintään huhuja muistakin investoinneista ja seudun kiinnostavuudesta yritysten kotipaikkana on jo kuulunut.

Meidän jokaisen on syytä toivottaa satsauksille myötätuulta. Ne tarkoittavat työpaikkojen pysymistä ja saattavat tuoda niitä jopa lisää. Satsaukset tuovatkin seudulle osaajia ja samalla asukkaita, verotuloja ja palveluita – toimeliaisuutta ylipäätään.

1 KOMMENTTI

  1. Hyvä yhteenveto, yritykset uskovat tulevaisuuteen ja se näkyy investointeina niin tekniikkaan, tiloihin kun osaamiseen.

Kommenttien lisääminen on estetty.