PÄÄKIRJOITUS Taistelu koronaa vastaan jatkuu

0

”Tilanne kaupungissa on tällä hetkellä sellainen, että ohjeistukset ja suositukset kannattaa ottaa ihan tosissaan.” Edellä sanottu on Loimaan sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkasen toteamus Loimaan pahenevassa koronatilanteessa. Samalla jokainen meistä on jälleen kerran ratkaisuvastuussa sen suhteen, miten tiukasti toimia tartuntojen ehkäisemiseksi.
Paikalliset terveysviranomaiset ovat taho, jonka viestiä tulisi nyt kuunnella herkimmällä korvalla. Sosiaali- ja terveysjohtaja tiivistää tilanteen tavalla, johon ei ole kovin paljon lisättävää.

Jokaisen toimilla on vaikutusta myös siihen, että sairaanhoidon kapasiteetti saadaan riittämään. Koronapotilaat tulisi saada hoidetuksi niin, että he eivät kohtuuttomasti hidasta tai jopa estä muiden potilaiden hoitoa. Turun yliopistollinen keskussairaala on tiedottanut paineiden tehohoidossa kasvavan kaiken aikaa.

Lisäksi meneillään on vuodenaika, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia kokoontua yhteen nauttimaan kulttuurista, joulun lähestymisestä ja monista siihen liittyvistä yleisötapahtumista. Koronapassin esittämiseen onkin syytä varautua suorastaan rutiinilla, ja jos kokoontumisrajoituksia joudutaan jälleen kiristämään, toimia niiden mukaan. Tilanne on kaikille harmillinen.

Se on myös omiaan luomaan jo epätoivoa: eikö normaaliin päästä ikinä palaamaan. Sekin on jo todettu, että koronaviruksen ehtoihin sopeutumisesta ja virusta vastaan taistelusta on tullut uusi normaali. Se ei silti tarkoita periksi antamista. AS

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä