Pop up -kirppis kaupungin keskustaan

0
Sirpa Oksanen ja Teija Palomäki muodostavat puolet neljän naisen porukasta, joka pystytti Pop up -kirppiksen torin laitaan. Tarjolla on muun muassa vanhoja esineitä.

LOIMAA Keskuspuistoa vastapäätä Heimolinnankadun varressa avattiin marraskuun toisella viikolla pop up -kirppis. Sen taustalla vaikuttaa kokenut kirppisnelikko Elina Koli, Sirpa Oksanen, Hilkka Palomäki ja Teija Palomäki.

Kirppis on pop up, koska sen on tarkoitus toimia vain noin joulukuun puoliväliin saakka.

– Suunnilleen marraskuun alusta saakka laitoimme kirppistilaa kuntoon ennen avaamista. Moni pysähtyi katsomaan tekemisiämme ikkunan takaa. Muutamat koputtivat oikein oveen ja kysyivät, mitä olimme tekemässä. Ihmiset tuntuivat olevan iloisia, että kaupungin keskustassa oleva tyhjä liikehuoneisto täyttyy edes toviksi, Teija Palomäki kertoo.

POP UP -kirppis ei tarjoa myyntipöytiä asiakkaille. Myynnissä on kirppisnelikon tuomaa tavaraa.

– Olemme laittaneet esiin vanhoja esineitä – ehkä jopa antiikkia, lasia, kynttilöitä, itse tekemiämme käsitöitä, koristeita ja kaikenlaista jouluun liittyvää, Oksanen luottelee.

– Monenlaista on kertynyt vuosien varrella, kun oikein mistään ei malta luopua. Tämä on kai nyt sitä kierrätystä sitten, Teija Palomäki linjaa joskin korostaa samaan hengenvetoon, että hänen kierrätyksellään ei ole suuria ilmastollisia tavoitteita. Vaikka ei siitä tietenkään haittaa ole, jos maailma siinä sivussa pelastuu.

Naiset vakuuttavat myös, että tavaraa tulee riittämään.

– Uutta tuodaan sisään sitä mukaa, kun esillä olevaa myydään pois. Eli paikan päällä kannattaa käydä katsomassa useamminkin, Oksanen kannustaa.

POP UP -kirppiksellä toimii maksuvälineenä vain ja ainoastaan käteinen.

– Niin kuin kirppiksillä usein on. Kortilla maksaminen olisi liian kallis ratkaisu tällaiseen toimintaan, naiset sanovat.

Rouvat ovat iloisia siitäkin, että heidän naapuriinsa avattiin vain päivää myöhemmin toinen uusi kirpputori. Synergiaedut ovat ilmeiset.

– Nythän tässä Heimolinnankadulla pääsee piipahtamaan kahdelle kirppikselle yhdellä pysäköinnillä, Sirpa Oksanen ja Teija Palomäki huomauttavat tyytyväisinä.