Pukkien kiima näkyy marraskuun peurarytinöissä

0

LOIMAAN SEUTU Peurakolarit ovat jo muutaman vuoden ajan vähentyneet Loimaan seudulla. Kolareita tilastoiva vanhempi konstaapeli Raimo Anttila kertoo, että tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä yhteentörmäyksiä on sattunut 192. Viime vuonna vastaavaan aikaan kolareita oli tapahtunut 215 ja vuonna 2019 peuroihin törmättiin lokakuuhun mennessä 242 kertaa.
– Tässä on selkeä suunta alaspäin. Viimeksi olemme olleet suurin piirtein tällä tasolla viisi vuotta sitten, Anttila toteaa.
Tämän vuoden kolareista on Loimaan alueella tapahtunut 128 ja Alastaron puolella 64. Pahin paikka on valtatie 9, jossa paukahti pelkästään lokakuussa kymmenen kertaa.
Tilastojen valossa pahinta peurakolariaikaa eletään juuri parhaillaan, sillä marraskuussa rytisee kaikista eniten. Anttilan mukaan esimerkiksi viime marraskuussa kirjattiin 66 tehtävää.
– Marraskuun tilastoissa näkyy selkeästi pukkien kiima. Sen jälkeen luvut lähtevät tippumaan, kunnes ne alkavat taas nousta touko-kesäkuussa.
Aiemmin seudun kolaritilastoja johti Loimaa, mutta nyt Pöytyä on ottamassa ykköspaikan. Siellä on kolissut jo 248 kertaa, ja viime vuonna vastaavaan aikaan Pöytyällä oli puolestaan tehty 234 kolari-ilmoitusta.