Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa.
Määräys on voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 16. marraskuuta alkaen kuukauden ajan 16. joulukuuta saakka.
Yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia voi järjestää ottamalla käyttöön koronapassin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on ollut viime viikot koronaepidemian leviämisvaiheessa. Tilanne on heikentynyt viimeisen viikon aikana. Sairaalakuormitus uhkaa tehohoitoa vaativaa kirurgiaa. Rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen, aluehallintovirasto tiedottaa.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin ja näin mahdollistaa passin omaavien henkilöiden osallistumisen tilaisuuksiin ilman rajoituksia. Menettely on jo laajasti käytössä ravitsemisliiketoiminnan yhteydessä.

Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.