Tuto oli Hurrikaania vahvempi lauantai-illassa

0
Vaikka Hurrikaanin Antti Ropponen syötti kolme ässää, muun joukkueen syöttöpelaaminen jätti toivomisen varaa. Kuva: LL arkisto.

Tuto Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-16,25-23,29-27)

Mestaruusliigaan tälle kaudelle noussut Tuto Volley oli Kupittaalla Hurrikaani vahvempi. Kokenut, peräti viidellä entisellä Hurrikaanipelaajalla pelannut turkulaisjoukkue nappasi joukkueiden historian ensimmäisestä liigapelistä puhtaan kotivoiton. Voittajien peli oli alusta saakka johdonmukaista ja fiksua. Matti Toivola pyöritti Tuton peliä rauhallisesti, käyttäen koko arsenaalia hyväkseen. Kun isännillä oli vastaanottopelaaminen kunnossa, pääsi Toivola passaamaan hyvästä vastaanotosta, eikä Hurrikaanin torjunta päässyt tempoon mukaan. – Tänään tuntui mukavalle pelata. Ei olla tähänkään saakka pelattu huonosti, mutta erien lopuissa olemme olleet huonoja. Tänään onnistuimme, Toivola summasi. Toivolan pelaamista on alkukaudella helpottanut se, että kentällä on koko ajan tuttuja pelaajia Hurrikaaniajoilta. Lauantainakin kentällä viiletti Henri Rajala, Tino Vuori, Karri Kutinlahti ja Eemeli Kouki. – Opiskelu ja pelaaminen Turussa on onnistunut hyvin. Meillä on myös järkevämmät harjoitusajat kuin Loimaalla. Meidän iltatreenit ovat huomattavasti myöhemmin, kuin Hurrikaanissa. Se helpottaa paljon, passari paljasti.

Hurrikaanin pelaaminen oli läpi ottelun vaikeaa. Joukkueen pelaamisesta paistaa nyt epävarmuus, mikä näkyi jatkopallopelaamisessa. Vielä tulee liikaa tilanteita, joista pelaajien roolit ja tehtävät eivät tule selkäytimestä. – Kyllä meillä oli ensimmäisen ja toisen kosketuksen laadussa paljon eroa Tuton vastaavaan. Korostin pitkällä erätauolla, että Tuto tekee asioita huolellisemmin, minkä takia se myös johtaa ottelua, Jussi Heino kertasi. Varsinkin Koukin pelissä oli sitä Heinon mainitsemaa rauhallisuutta. Kokenut Kouki hoiti vastaanottopelaamisen mallikkaasti, vaikka tällä kertaa hyökkäysvastuu oli rajallinen.

Tuton kaltainen erittäin kokenut joukkue olisi ollut voitettavissa, mutta tämän tyyppistä joukkuetta vastaan pitää olla kärsivällinen. Nyt vieraat hyökkäsivät välillä liian malttamattomasti, jonka seurauksena Tuto sai kolmeen erään kahdeksan torjuntapistettä. Kaikkiaan 17 syöttövirhettä on liikaa, kun omalla syöttövuorolla joukkue onnistui tekemään vain 15 pistettä.

Huolestuttavaa oli myös keskihyökkäyksen puuttuminen lähes täysin. Osittain se johtui vastaanottopelaamisen vaikeuksista, jolloin Santeri Välimaa joutui juoksemaan pitkin kenttää pallon perässä.

Heino ja uusi apuvalmentaja Inoslav Krnic joutuivat nyt miettimään, mistä lähtisivät aukaisemaan pelillistä lukkoa. Aikaa ei ole paljon, sillä tiistaina joukkue matkaa jo Vantaalle Ducksia vastaan.