Viikonlopulta uusia koronatartuntoja Loimaalle ja Oripäähän

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin yhteensä kolme ja Oripäässä yksi uusi koronatartunta sunnuntaina.
Yksi tartunnoista liittyy Keskuskoulussa aiemmin viime viikolla ilmenneisiin tartuntoihin (LL 12.11.). Tartunnan saanut henkilö oli jo karanteenissa, eikä sairastumisesta koitunut altistumisia.
Toinen tartuntatapaus on myös vanhaa tartuntaketjua, joka on peräisin toiselle paikkakunnalle suuntautuneelta kyläreissulta. Sunnuntaina todettu tartunta ei aiheuttanut altistumisia.
Kolmas tartunta on uutta tartuntaketjua, joka on kaupungin terveydenhuollon tietojen mukaan mahdollisesti peräisin harrastustapahtumasta toiselta paikkakunnalta. Sairastuneen lähipiiristä asetettiin neljä henkilöä karanteeniin.
Oripään tartuntatapaus puolestaan liittyy aiemmin viikolla todettuun tartuntaan, jonka alkuperästä kaupungin terveydenhuollossa ei ole tietoa. Sunnuntaina todettu tartunta ei aiheuttanut altistumisia.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli yhteensä kuusi henkilöä eristyksessä ja 26 karanteenissa. Karanteenissa olevien isoa määrää selittää Keskuskoulussa ilmenneet tartunnat, joiden johdosta parisenkymmentä henkilöä on asetettu karanteeniin. Oripäässä oli eristyksessä yksi henkilö, karanteenissa ei yhtään.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 223 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

LOIMAAN kaupungin terveydenhuolto järjesti influenssarokotuksen perjantaina ja sunnuntaina Hirvihovissa. Molempina päivinä aamupäivät rokotettiin ennakkoon ajan varanneita henkilöitä. Iltapäivän rokotuksiin puolestaan saavuttiin ilman ajanvarausta. Perjantaina rokotettavana kävi noin tuhat ja lauantaina 700 henkeä.
Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkinen kertoo, että ajan varanneiden rokotukset sujuivat molempina aamupäivinä rauhallisesti, mutta perjantaina iltapäivällä oli ruuhkaa ja pitkät jonot ulos saakka.
Hän kertoo, että osa perjantaina iltapäivällä saapuneista iäkkäistä jonotti ulkona kylmässä kolmisen varttia, osa paikalle saapuneista puolestaan kääntyi pois ruuhkan nähtyään ja tuli uudestaan seuraavana päivänä.
– Lauantaina iltapäivällä oli jo paljon rauhallisempaa, Heikkinen sanoo ja arvioi, että suuri osa pop up -rokotukseen tulleista päätti saapua paikalle juuri perjantaina.
Heikkinen sanoo kaupungin terveydenhuollon saaneen jonkin verran kritiikkiä siitä, miksi rokotukset järjestettiin Hirvihovissa eikä keskustassa pääterveysasemalla. Hän perustelee Hirvihovin olevan hyvä niin tilojen kuin parkkipaikan puolesta.
Heikkisen mukaan rokotteita oli perjantaina ja lauantaina riittävästi, ja niitä on edelleen jäljellä kaupungin terveydenhuollossa. Influenssarokotteita annetaan yhä ajanvarauksella terveysasemilla. Heikkinen kertoo kaupungin avanneen nettiin aikoja varattaviksi, ja aikoja voi varata myös soittamalla kaupungin terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta.