Virkamiehet heittäytyivät hetkeksi epävirallisiksi

0
Lakimies Jyrki Mannelin, talousjohtaja Sari Laine ja lakimies Virve Koski tapasivat torstaina epävirallisissa merkeissä, ilman varsinaista asiaa. Tee ja tunnelma olivat lämpimät.

LOIMAA Joukko Loimaan kaupungin johtavia viranhaltijoita ja elinvoimayksikön asiantuntijoita marssi työpöytiensä takaa yrityksiin torstaina. Tutustumiskierrokselle osallistui 11 henkilöä. He pistäytyivät yksin tai pienissä ryhmissä noin 30 loimaalaisessa yrityksessä.

Loimaan kaupunki goes yritykset -tempauksen tarkoituksena oli antaa nimille kasvot, lisätä paikallisten yrittäjien ja kaupungin välistä keskustelua sekä päivittää ajankohtaisia asioita.

– Esimerkiksi yritysneuvontaa tehdään vahvasti asia edellä. Tänään ideana oli, että kaupungin edustajat ja loimaalaiset yrittäjät kohtaisivat toisensa epävirallisesti, rennosti jutustellen, yritysneuvoja Marianna Pajula kertoi.

Pajulan mukaan kaupungin elinvoimayksikön ja yritysneuvonnan jatkuva haaste on, että pitäisi pystyä vastaamaan yrityksen heräävään kiinnostukseen tai avun tarpeeseen täsmälleen oikealla hetkellä. Loimaan yrityskenttä on kuitenkin laaja ja monialainen. Sillä ei ole aina yhteistä nimittäjää tai rytmiä. Siksi on tärkeää, että paikallisten yrittäjien olisi mahdollisimman helppo lähestyä kaupungin johtavia virkamiehiä ja elinvoimayksikön asiantuntijoita, kun siltä tuntuu.

– Meillä on vilpitön tahto tehdä hyvää yhteistyötä yritysten kanssa. Halusimme tänään kuulla, mitä yrityksiin kuuluu ja miten voisimme parantaa omaa toimintaamme niiden näkökulmasta katsottuna, Pajula totesi.

LAKIMIEHET Virve Koski ja Jyrki Mannelin sekä kaupungin talousjohtaja Sari Laine kohtasivat Loimaan kaupunki goes yritykset -päivänä Lakiasiaintoimisto Lakikosken tiloissa Virastotalossa. Koski ja Laine eivät olleet tavanneet ennen torstaita. Manneliniin Laine oli tutustunut, kun tämä oli toiminut esimieskouluttajana.

Kun varsinaista sovittavaa asiaa ei ollut, kolmikon keskustelu soljui vapautuneesti opiskeluaikojen kautta urakehitykseen, matkan varrella tehtyihin valintoihin ja hiukan perheisiinkin. Suunnilleen samanikäisten ihmisten oli helppo löytää yhteinen sävel.

Koski ja Mannelin totesivat, että he kaipasivat kaupungilta tällä hetkellä erityisesti yritystenvälisiä verkostoitumismahdollisuuksia.

– Entinen kehittämisjohtaja Tunkkarin Matti teki loistavaa työtä paikallisten yritysten verkostoitumisen eteen, mutta korona katkaisi face to face -tapaamiset. Nyt tämä asia on taas korjautumassa. Se on hyvä, sillä olemme pyrkineet mukaan kaikkiin yhteistyöjuttuihin, mitä kaupunki on tarjonnut, Koski ja Mannelin kertoivat.

LOIMAAN kaupunki goes yritykset -tempauksen isä oli kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen. Hän heitti ajatuksen yrityksiin jalkautumisesta kaupungin johtoryhmässä.

Osa vierailukohteista valikoitui asiasta innostuneiden virkamiesten ehdotusten perusteella. Kaupungin elinvoimayksikkö täydensi listan siten, että mukaan tuli yrityksiä mahdollisimman monelta alalta ja eri puolilta Loimaata. Koska tempaukselle oli varattu yksi tietty päivä, joissain tapauksissa tapaaminen oli mahdoton järjestää haluttuna ajankohtana.

Kaupungin elinvoimayksikkö analysoi päivän annin myöhemmin. Sen pohjalta päätetään mahdollisesta jatkosta.

 

FAKTA

Kaupungin edustajat

Yritysneuvoja Paula Avellán, sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen, kehittämisjohtaja Paavo Laaksonen, talousjohtaja Sari Laine, työllisyyspäällikkö Kaisa Kantola, tekninen johtaja Antti Korte, johtava maaseutuasiamies Markku Paija, yritysneuvoja Marianna Pajula, sivistysjohtaja Manne Pärkö, kaupunginjohtaja Jari Rantala ja kaavoittaja Arttu Salonen.

FAKTA

Vierailukohteet

Agrikumppanit, Accountor Loimaa, Citywork, Eezy VMP Loimaa, Finanssila, Haico, Hellämielen tila, Koneistamo Vehviläinen, Kotipalvelu RosaMaria, Kotipolun Pihaportti, Lakiasiaintoimisto Lakikoski, Loimaan Seudun Hoivapalvelu, Lännen Maukas, Maanrakennusliike Pauli Peiponen, Nordic Traction, Raikkosen tiilitehdas, Rakennusmestaripalvelut Kari Soini, Rovio Pet Foods, Sini-Pellava, SisuBoxi, Vallox, Wanha Kanala, Varsinais-Suomen lemmikkituhkaamo, Vesikosken Vanha Koulu, YPL Palvelu ja YTK.