Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Sosiaali- ja terveyspalveluista tunnetaan huolta valmisteilla olevan sote-uudistuksen yhteydessä. Seurata pitääkin tarkasti. Uskon kuitenkin, että aktiivisesti toimien voidaan perheiden, ikäihmisten ja kaikkien sotepalveluja kehittääkin ja parantaa Loimaan seudulla sote-uudistuksessa.

Pöytyällä sote-tilaisuudessa sanoivat, että asiointi Tyks Loimaalla erikoissairaanhoidon polikliinisissa palveluissa on helppoa. Ei ole Turun ruuhkia, parkkiongelmia eikä jonoja. Polikliinisten palvelujen tarjonta onkin laajaa ja vielä voidaan laajentaa ja Turun kautta kiertävää lähetekäytäntöä parantaa. Kustannukset ovat kyllä kilpailukykyiset.

Jokainen kunta haluaa säilyttää sote-aseman itsellään. Se on tärkeä lähipalvelu ja sote-palvelujen ”tuntosarvi” kunnassa. Tämä ei estä sitä, etteikö jo keskusteluissa ollut kolmas seudullinen vuodeosasto voisi Tyks Loimaalla toteutua. Kustannukset ovat kyllä edulliset ja tarve ilmeinen.

Perhekeskus Tyks Loimaalla on aloittanut neuvolatoimintana. Siinä on paljon kehittämistä perhekeskukseksi ja tarve on mitä ilmeisin.
Sairaanhoitopiirien rajat ovat tuoneet ongelmia, kustannuksia ja tarpeetonta ambulanssirallia, jota on muutenkin liikaa. Punkalaitumen kanssa on sopimus käyttää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluja ja paljolti Loimaalla. Tämä voi varmaan jatkua, mutta laajentaa olisi järkevää esimerkiksi Säkylän ja Ypäjän suuntaan.

Loimaalla kaupungin toimesta on heti alkuvuonna aika päättää lastensuojeluyksikön perustamisesta ja vanhusten palveluyksiköstä. Se on mahdollista nyt, vaikka ne sitten tietenkin sote-hallintoon menevätkin.

Loimaalla toimii perusterveydenhoito hyvin ilman pitkiä jonotusaikoja. Esimerkiksi Turussa tilanne on huonompi. Hyvä toiminta pitää säilyä sotessa tehokkaana. Meillä on paljon hoitoalan hyviä osaajia ja se on tärkeä vahvuus.

Toimitaan nyt aktiivisesti ja vaikutetaan myös vaaleissa vahvasti seudun hyvin palvelujen ja niiden kehittämisen puolesta.

Olavi Ala-Nissilä
Aluevaaliehdokas (kesk.)
Loimaa

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä