Alastaron ravivalmentajalla menossa paras ravivuosi

0
Jukka Torvinen ohjasti loimaalaisen MAS For Youn 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun voittoon Seinäjoella. Hevonen kilpailee vielä ennen talvitaukoa Vermossa Uudenmaan Upein -kilpailussa, jonka karsinta on 15. ja finaali 29. joulukuuta. Kuva: Hippos/Kirsi Kantokoski

Raviurheilu
Rauli Ala-Karvia

Alastarolainen ravivalmentaja Tanja Goman-Nieminen etenee vahvasti kohti parasta kauttaan. Hänen valmennettavansa ovat ottaneet 34 kilpailussa neljä voittoa ja viisi muuta totosijaa eli paikkaa kärkikolmikossa.

Juoksut ovat tuoneet hevosten omistajille palkintoina 67 550 euroa. Edellinen ennätys syntyi vuonna 2019, jolloin voittoja kertyi viisi ja palkintorahoja 63 100 euroa.

Tämän vuoden huipennuksena Goman-Niemisen valmentama MAS For You otti voiton ja 24 tuhannen euron ykköspalkinnon lauantaina Seinäjoella 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalissa. Jukka Torvisen ohjastaman tamman voittoaika oli 14,5a.

Torvinen kertoi olleen hieman epätietoisuutta, miten kesällä ilman kenkiä juokseva MAS For You menestyy talvioloissa hokkikengissä.

– Ihmeellistä oli, että se tuntui niissä paremmalta kuin kesällä, kuski sanoi voittajahaastattelussa.

Harrastajalisenssillä toimivalta Tanja Goman-Niemiseltä oli Seinäjoen finaalissa myös Niko Jokelan ajama Pixie Dust (16,3a), joka sijoittui yhdeksänneksi. Vuosi sitten se pyyhälsi 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunussa kakkoseksi.

Molemmat huippuhevoset omistaa loimaalainen Five Comrades Team.

Goman-Niemisen edellinen menestyshevonen on toissa vuonna kolmivuotiaiden lämminveristen SKHL Cupin ME-ajalla 13,1 voittanut Edwina Orden. Tamma siirtyi jännevamman jälkeen siitokseen. Edwina Orden varsoi keväällä esikoisensa Elsas Rubeuksen ja on nyt kantavana Broadway Hallista.

Tiistaina Goman-Niemisen valmennettavista Bobby Carillo päätti kaksivuotiskautensa Teivon Baby-Kriteriumissa neljännellä sijalla. Kisaan ilmoitettu tallin toinen kaksivuotias Noren Luxi oli poissa.