Bisons maksoi kalavelat Lahdelle

0

Miesten Korisliigan keskiviikkoinen kamppailu Loimaan Bisonsin ja Lahti Basketballin välillä oli vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, jossa molemmat joukkueet esittivät ajoittain erittäin tyylikkäitä suorituksia. Käytännössä koko ottelun johdossa ollut Bisons pystyi maksamaan edellisen lahtelaisten kohtaamisen kalavelat ja kuittasi kauden neljännen voittonsa lukemin 88-75.

Bisons aloitti ottelun hyvin. Edellisissä otteluissa hieman telineisiin jääneet loimaalaiset olivat aggressiivisia puolustuksessa, mikä avasi nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän. Bisons teki nopeista hyökkäyksistä 19 pistettä koko ottelun aikana Lahti Basketballin vastaavan luvun ollessa ainoastaan kahdeksan.

Ensimmäinen puolikas oli tasaista laadukasta koripalloa, josta ei vauhtia puuttunut. Kumpikin joukkue tunnetaan nopeasta koripallostaan ja Loimaan liikuntahallilla oli vauhtia ottelussa. Ensimmäisen puolikkaan ehdoton hahmo oli Bisonsin parhaanakin palkittu Zach Thomas (29p/10l) joka tehtaili jo pitkään taukoon mennessä 18 pistettä. Isot numerot taululla olivat puoliaikatauolla Bisonsin hyväksi 43-36.

Bisons ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä. Päävalmentaja Darko Mihajlovicin sanoin ”kovaa kopista tullut” Biisonilauma aiheutti LaBa:lle hankaluuksia molemmissa päissä kenttää, eivätkä vierailijat pysyneet enää vahvasti pelanneen loimaalaisryhmän mukana. Ottelun loppupuolella ero pysyi noin kymmenen pisteen tietämillä, vaikka vierailijat yrittivätkin loppukiriä vielä rakentaa.

Bisons nappasi lopulta kotivoiton lukemin 88-75 ja jatkaa sarjassa neljällä voitolla sijalla 11. Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa käydään vieraskentällä, kun loimaalaiset matkaavat lauantaina 18.12. Etelä-Pohjanmaan lakeuksille Kauhajoen Karhubasketin vieraaksi.