Bisons maukkaaseen vierasvoittoon

0

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta tiistaina ja saviseudun koripallon lippulaiva Bisons Loimaa matkusti Lapualle Kobrien vieraaksi. Vierasjoukkue Bisons käänsi viimeisellä neljänneksellä ottelun itselleen ja loppulukemat Lapuan urheilutalolla olivat vierasjoukkueen eduksi 71-78.

Jo ennen ottelun alkua oli tiedossa, että Kobrien taitavat yksilöt, mm. Korisliigan korikuningas Christian Lutete IV (25p/6l) sekä monipuoliset Andre Wesson Jr. (23p/6l) ja Stokley Chaffee Jr. (12p/10l) tulevat olemaan vaikeita pideltäviä Bisons-miehistölle. Bisonsin kollektiivinen joukkuepuolustus osoitti kuitenkin jälleen kerran, miksi loimaalaiset ovat aiheuttaneet hankaluuksia aivan liigan kärkijoukkueillekin kuluvan kauden aikana.

Ensimmäinen puolikas oli todella tasaista vääntöä molemmissa päissä kenttää. Kotijoukkue Kobrat kävi parhaimmillaan jo seitsemän pisteen karkumatkalla, mutta Bisons taisteli itsensä mukaan peliin. Pitkällä tauolla lukemat olivat 39-41 Bisonsin hyväksi.

Kolmas jakso ei muutoksia pelin kuvaan tuonut. Kumpikaan joukkue ei päässyt karkaamaan, vaan ottelu eteni tasaisesti. Bisonsin parhaana palkittu Zach Copeland (19p/8l) onnistui tärkeissä kolmen pisteen heitoissa ja sai tulitukea muun muassa Cortez Edwardsilta (15p/8l/7s) sekä Zach Thomasilta (16p/6l).

Viimeinen neljännes oli jännitysnäytelmä, joka lopulta kääntyi vierasjoukkue Bisonsin eduksi. Kuvaavaa on se, että Kobrat eivät tehneet viimeiseen kolmeen ja puoleen minuuttiin yhtäkään pistettä, jonka aikana Bisons ratkaisi ottelun itselleen. Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Aloitimme ottelun hyvin. Odotimme pelistä vauhdikasta, varsinkin kun Lapualta puuttui kaksi runkopelaajaa. Pelasimme kovaa molemmissa päissä kenttää ja hyökkäyksessä teimme pääsääntöisesti fiksuja valintoja. Ottelun lopussa pystyimme kääntämään pelin itsellemme, mikä on tietenkin hyvä ja tärkeä asia.

Bisonsin pelit jatkuvat heti torstaina 30.12., kun Loimaan liikuntahallille saapuu vierailemaan Kouvolan Kouvot. Rajoitustoimenpiteistä johtuen ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä.