Bisonsin taistelu ei riittänyt – Seagulls vei jatkoaikatrillerin

0

Miesten Korisliiga palasi ryminällä maaottelutauolta edeltäneenä viikonloppuna Loimaan liikuntahallilla, kun Bisons sai vieraakseen Susijengi-tähtien johdattaman Helsinki Seagullsin. Bisonsia ei vieraita nöyristellyt, vaan haastoi kauden suurimman ennakkosuosikin tosissaan. Seagulls oli loppujen lopuksi parempi vasta jatkoajan jälkeen lukemin 76-82.

Ottelun alku oli Bisonsilta erittäin tahmea. Seagulls repäisi peräti 0-13 johdon ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana, kunnes Bisonsin kapteeni Juho-Matti Henttonen (8p/4l) nosti kotijoukkueen avauspisteet. Bisons toipui vierailijoiden salama-alusta ja tuli peliin mukaan toisella neljänneksellä. Bisons kavensi vierailijoiden johdon parhaimmillaan ainoastaan neljään pisteeseen, kunnes Seagulls repäisi taas. Puoliajalle mentiin lukemista 34-46.

Toisella puolikkaalla ottelusta kehittyi todellinen jännitysnäytelmä. Bisons hivuttautui hiljalleen otteluun mukaan etenkin agressiivisen puolustuksen ansiosta. Seagulls jäi toisella puoliajalla ainoastaan 24 pisteeseen, josta myös vierailijoiden päävalmentaja Jussi Laakso antoi tunnustusta Bisonsille ottelun jälkeen. Vierailijoiden parhaana pelaajana palkittiin Susijengi-kapteeni Shawn Huff, joka tehtaili 12 pistettä ja napsi viisi levypalloa.

Bisonsilta vastuuta kantoivat tutut herrat, Zach Thomas (23p/13l) sekä Cortez Edwards (15p/3s). Uusin Biisoni Zach Copeland teki debyytissään 17 pistettä ja oli avainasemassa Bisonsin kirissä. Ottelun jälkeen Copeland oli luonnollisesti hieman pettynyt, mutta näki uudessa joukkueessaan potentiaalia, kunhan joukkue on vielä enemmän yhdessä ja harjoittelee laadukkaasti.

Bisonsin päävalmentaja Darko Mihajlovic oli ottelun jälkeen mietteliäs mies.

– Emme saa joka päivä mahdollisuutta haastaa Seagullsin kaltaista joukkuetta jatkoajalle. Ottelun alku oli vaikea, mutta etenkin toisella puoliajalla intensiteettimme oli hyvällä tasolla. Meillä on nuori joukkue ja meidän tulee oppia viimeistelemään ottelu. Seagullsilla oli tarvittava rutiini ja he olivat juuri tuon verran parempia.