Fenestran yhdelle hallille uusi loimaalaisomistaja

0
Fenestra Suomi ei valmista kuunvaihteen jälkeen ikkunoita enää Loimaalla. KUVA LL Arkisto

Loimaa

Fenestran alumiinirunkoisten ikkunoiden tuotantohalli on saanut uuden omistajan. Loimaalainen Aluconstruction oy on perjantaina sopinut hallikaupasta Fenestra Suomi oy:n kanssa.

Yhtiö aikoo myös aloittaa alumiinirunkoisten ikkunoiden tuotannon ensi vuoden alkupuolella. Uuden yhtiön taustalla ovat Markku Helander ja Matti Ylitalo.

Kauppaan kuuluu myös koneet ja muu irtaimisto. Alumiinirunkoisten ikkunoiden tuotanto on työllistänyt vajaat 10 henkeä, mutta heidän tilannettaan uusi yhtiö ei vielä kommentoi.

– Olemassaoleva osaaminen ja alan hallitseva työvoima luonnollisesti kiinnostaa, Matti Ylitalo sanoo.

Matti Ylitalo on toimitusjohtaja loimaalaisessa Invenir oy:ssä, joka valmistaa erikoiskoneita puunjalostus- ja eristeteollisuuden tuotantolinjoihin.

Markku Helander muistetaan teurastamostaan, jonka HK Scan hankki omistukseensa vuosituhannen vaihteessa. Sittemmin hänestä on tullut monien yritysten taustavoima ja viime vuosina hän on rakennuttanut useita halleja Loimaalle yrityskäyttöön. Parhaillaan on Kaunismäenkadulle valmistumassa padel-halli.

He näkevät alumiinirunkoiset ikkunat käyttökelpoisina, koska niiden on todettu olevan helppoja asentaa esimerkiksi teollisuus- ja julkiskohteisiin.

– Luultavasti yksityiskäyttökin lisääntyy, kun ikkunapinta-alat kasvavat.

Fenestra Suomi osti konkurssiin menneen ikkunavalmistajan Domuksen Loimaalla sijaitsevat ikkuna- ja alumiinitehtaat keväällä 2019. Tuotanto aloitettiin uudelleen ja uudella nimellä saman vuoden huhtikuun lopulla.

Fenestran tuotannossa työskentelee kaikkiaan Loimaalla 51 henkeä. Lisäksi Loimaalla työskentelee 8 toimihenkilöä, joten kokonaishenkilömäärä on 59.