GFT tiputti AU:n kyydistä toisella jaksolla

0
Tuomas Happosen (vas.) ja Jani Luoman yhteinen unelma on pudotuspelit. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat hävisi Futsal-Liigassa espoolaiselle GFT:lle maalein 3-7. Purppuralohikäärmeet hyytyi toisella jaksolla hyvin menneen avausjakson jälkeen.

Puoliajalle mentiin tilanteessa 1-2. AU selvisi alkuminuuttien paineesta, kun vierailijat laukoivat palloa maalipuihin. Kotijoukkue iski ottelun avausmaalin kahdeksan minuutin jälkeen, kun Teemu Virtasen matala vapaapotku yllätti GFT:n maalivahdin. Tällä vuosituhannella yhdeksän SM-mitalia voittanut GFT ei takaiskusta hämmentynyt, vaan käänsi peliä AU:n päätyyn.

Etenkin espoolaisten toinen maali tuli huonoon aikaan, kun maajoukkuelegenda Miikka Hosio onnistui viimeisellä minuutilla ennen taukosummeria. Alastaron ”ihan ok” -draivi ei saanut jatkoa toisella puolikkaalla, vaan GFT meni menojaan iskien muutaman nopean maalin.

AU oli jo kuuden maalin päässä GFT:stä, mutta sai kaunisteltua lukemia Virtasen ja Tuomas Happosen osumilla. Kyseinen kaksikko on ollut joukkueen maalinälkäisin syyskaudella. Tuomaksella liigamaaleja on kuusi ja Teemulla viisi. Osumat olivat kaunistelun lisäksi siinä mielessä tärkeät, että maalierolla on merkitystä pisteiden ollessa tasan taistelussa sarjapaikasta. Nyt AU:lla jäi hiukan kirittävää tuonkin suhteen kevätkierrokselle.

Teemu Virtanen summasi AU:n keskiviikon ottelun.

– Olimme vähän huonolla jalalla liikkeellä. Kaveri pelasi peruspelillä hienosti meidän puolustusta solmuun. Jos olisimme olleet vähän terävämpiä, niin olisimme pystyneet pitämään matsin tiukkana. Ensimmäinen kymppi oli meiltä tosi hyvä. Niin kuin olisimme jatkaneet, niin olisimme voineet pysyä mukana, mutta tällä kertaa ei vain riittänyt, Virtanen harmitteli.

Etenkin joukkueen pelaaminen puolustuspään erikoistilanteissa jätti toivomisen varaa.

– Olimme niissä tosi heikkoja. Niihin pitää jatkossa panostaa, jos meinaamme pärjätä. Kaveri iski niistä muutaman nopean osuman ja me nukuimme, Virtanen totesi.

Ottelu oli AU:n tämän vuoden viimeinen. Liigakausi jatkuu loppiaisena, kun AU kohtaa Loimaan liikuntahallilla Mad Maxin.

Teemu Virtanen (keskellä) tuuletti tyynesti ottelun avausosumaa yhdessä Otto Rouhiaisen ja Saska Saveljeffin kanssa. (Kuva: Henrik Siiskonen)