Hurrikaani sinetöi syyskauden vierasvoitoilla

0

Lentopalloseura Etta–Hurrikaani 1–3 (25–18, 12–25, 19–25, 15–25).
Team Lakkapää–Hurrikaani 0–3 (17–25, 18–25, 17–25).

Hurrikaani-Loimaa matkasi ennen joululomaa Ouluun ja Rovaniemelle. Kauden pisin ja raskain vieraspelireissu oli joukkueelle ennakkoon asennetesti, sillä sarjataulukon perusteella Hurrikaani oli otteluiden suvereeni ennakkosuosikki.
Lauantain pelissä Lentopalloseura Etta jaksoi kiusata Hurrikaania ensimmäisen erän verran. Etta on viimeiset viikon ollut turbulenssissa, sillä joukkueesta on lähtenyt kolme tärkeää pelaajaa erinäisten syiden takia. Kun ykkösseitsikosta on poissa kolme pelaajaa, vaikuttaa se jokaisen joukkueen pelaamiseen.
– Olemme joutuneet muokkaamaan pelitapaamme uudelleen, nykyjoukkueelle sopivammaksi, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa kommentoi.
Kuoksan tuskan ymmärtää, sillä joukkue on nyt täysin kotimainen, ja kokemustakaan ei löydy liikaa.
Ensimmäisen erän lipsahtaminen kotijoukkueelle harmitti Hrrikaanin päävalmentajaa Jussi Heinoa vielä ottelun jälkeenkin, vaikka kolme seuraavaa erää meni täysin Hurrikaanin suunnitelmien mukaan.
– Ensimmäisessä erässä ei toiminut mikään, ei yhtään mikään. Teimme avauserässä ainakin kymmenen omaa virhettä. Toisesta erästä alkaen kone käynnistyi.
Antti Ropponen ja Aleksi Muukkonen saldosivat molemmat 21 pistettä, minkä lisäksi Ropponen nakutti 5 ässää.
– Nihkeä oli aloitus, erätauolla valmentajat joutuivat hiukan puhumaan, ja sen jälkeen homma lähti käyntiin, Ropponen paljasti.
Hänen mielestään avauserässä vastaanotto oli heikkoa, mikä aiheutti hyökkäyspelaamiseen vaikeuksia.

PÄIVÄÄ MYÖHEMMIN vastaan asettui Rovaniemellä Team Lakkapää, joka pelaa, päinvastoin kuin Etta, vahvasti ulkomaalaispelaajien turvin. Joukkueella on viisi ulkomaalaista, joista kirkkaimpana tähtenä ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson. Tällä kertaa Gustavsson pysyi Hurrikaanin pihdeissä eikä saalistanut kuin yhdeksän pistettä.
– Pelattiin joukkueen hyvä torjunta- ja vastaanottopeli. Sen ansiosta Gustavsson pysyi hyvin kurissa, Heino kertasi.
Hän kiitteli myös joukkueen syöttöpeliä, joka tuotti kymmenen ässää. Näistä puolet syötti Ropponen.
Ropponen oli sunnuntainakin liekeissä. Hänelle kirjattiin 16 pistettä hyökkäysprosentin ollessa 62.
Aleksi Muukkonen saalisti 11 ja Luka Marttila kymmenen pistettä.
– Meillä oli hyvä peliajatus. Kun oli paikka, hyökättiin reippaasti. Maltettiin myös vain toimittaa palloa yli, jos ei kunnon hyökkäyspaikkaa ollut, Hurrikaanin valmentaja summasi.
Hurrikaani pääsee nyt joululomalle kahden vierasvoiton saattelemana. Joukkue on sarjataulukossa kuudentena, mutta sarjataulukko vääristää, sillä joukkueilla on kovin eri määrä pelejä pelattuna.