Ypäjäläinen Mikko Huttunen on harvakseen ajava ohjastaja, jolla on tältä vuodelta takana reilut 80 kilpailua. Vuosina 2005-2012 startteja oli parhaimmillaan yli 300 vuodessa. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Raviurheilu
Rauli Ala-Karvia

Viime lauantaina Forssassa vuoden yhdeksännen voittonsa ohjastanut ypäjäläinen Mikko Huttunen, 39, lähestyy kuskina hitaasti mutta varmasti palkintosummissa miljoonan euron rajaa. Nyt Huttunen on ajanut omistajille palkintoina 945 000 euroa.

Tilastojen mukaan melkein joka kymmenes Huttusen ajosuoritus päättyy voittoon. Uransa aikana hän on ohjastanut 3 517 lähdössä, joista voittoja on tullut 315. Muita sijoituksia kolmen joukossa on 664.

Tuorein voitto tuli lietolaisella Kopsulla, jonka ohjissa ypäjäläinen oli ensimmäistä kertaa heinäkuussa. Reijo Anteroisen omistaman ja treenaaman Kopsun hovikuskina hän on toiminut elokuusta alkaen, ja hyvällä menestyksellä.

Huttusen ajamista 12 kisasta Kopsu on jäänyt vain kolme kertaa ilman palkintorahoja. Voittoja on tullut kolme. Forssan ykkösen jälkeen Huttunen kehuikin Kopsun olevan elämänsä kunnossa.

Tuota kuntoa kokeillaan seuraavaksi samalla Forssan kaviouralla ensi maanantaina. Silloin Mikko Huttusella on kolme muutakin ohjastettavaa – yhtenä niistä juuri hyväksytyn koelähdön suorittanut kolmevuotias lämminveritamma Bluehill’s Sparkle, jota valmentaa ypäjäläinen Sanna Kiiski.