Jäin hissiin jumiin tunniksi

0
Loimaan Lehden lukija kirjoittaa jääneensä kirjaston hissiin jumiin noin tunniksi. KUVA: LL Arkisto

Tavallisesti yritän huonosta lonkastani huolimatta käyttää rappusia, mutta nyt ajattelin kaupunginkirjastossa, että menen hissillä ylös.

Jäin hissiin jumiin noin tunniksi. Hädissäni koputtelin ja huutelin ja lopulta virkailijat tulivat ruuvimeisselien kanssa, mutta eivät saaneet hissin ovea auki. Kuulemma hissi on ollut monta kertaa aiemminkin epäkunnossa, ja ruuvimeisselillä se on saatu jotenkin kronkittua auki.

Virkailijat soittelivat ilmeisesti moneen paikkaan ja tunnin hississä oltuani joku sähkömies tuli ja pääsin pois.

Miten tällaisen yleisen palvelun hissiä ei saada kuntoon? Pitäisi saada, jotta lonkkavaivaiset, polvivaivaiset ja rollaattorilla kulkevat pääsisivät kirjastoon. Ja kun kattelee kaupungin rahankäyttöä, kun euroja höösätään kaiken maailman asioihin, niin pitäisi niistä riittää hissinkin korjaamiseen tai uuteen hissiin.

Olen 56 vuotta maksanut veroja Loimaalle ja käyttäisin edes kirjastoa vammastani huolimatta.

75-vuotias lonkkavaivainen lukutoukka