Jouluaattona uusia rajoituksia Kanta-Hämeeseen

0
Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

ETELÄ-SUOMEN aluehallintovirasto on tehnyt Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskevan päätöksen, jolla kokoontumisrajoituksia tiukennetaan jouluaatosta alkaen. Sisätiloissa yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään.

Yleisötilaisuuksien rajoitusten vaihtoehtona voi ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa (esimerkiksi mielenosoitukset) koronapassia ei voi käyttää rajoituksen vaihtoehtona.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella on kielletty 24.12. alkaen kaikki sisätiloissa järjestettävät yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Uusi määräys on voimassa 23.1.2022 asti.

Hallituksen mahdolliset päätökset koronapassin käytön rajoittamisesta asetuksella voivat vaikuttaa siihen, voiko toimija ottaa koronapassia käyttöön vaihtoehtona aluehallintoviraston määräämille rajoituksille.