Kaksi uutta koronatartuntaa Loimaalle

0
Laaja etätyösuositus poistuu, mutta terveysturvallisuudesta tulee edelleen huolehtia.

LOIMAA Keskiviikkona todettiin loimaalaisilla kaksi uutta koronavirustartuntaa, jotka ovat lähtöisin eri ketjuista. Kumpikaan uusista tartunnoista ei ole viruksen omikron-muunnosta.
Toinen sairastuneista sai tartunnan töissä pääkaupunkiseudulla, eikä tapaukseen liity altistumisia.
Toinen tartunta on perheensisäinen ja peräisin Turun seudulle suuntautuneesta sukulaisvierailusta, eikä siitä ole aiheutunut altistumisia.
Loimaalla oli keskiviikkona koronaviruksen vuoksi eristyksessä 12 ja karanteenissa 13 henkilöä.
Oripäässä ei todettu keskiviikkona uusia tartuntoja, ja kunnassa oli keskiviikkona koronan vuoksi eristyksessä kahdeksan ja karanteenissa kahdeksan henkilöä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 335 ja Oripäässä 61 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

KESKIVIIKKONA Loimaan pääterveysasemalla järjestetyssä pop up -tapahtumassa rokotettiin 535 henkilöä. Tartuntatautivastuuhoitaja Mari-Kaisa Heikkisen mukaan rokotettavia alkoi kerääntyä paikalle jo tuntia ennen tapahtuman ilmoitettua alkamisaikaa.
– Tilaisuus alkoi kello 16, mutta ihmisiä alkoi tulla jo kello 15, minkä vuoksi syntyi jonoa. Kello 17.30 aikoihin jono oli jo saatu purettua ja rokotettavaksi pääsi suoraan, Heikkinen kertoo.
Ajanvaraukselliset rokotukset jatkuvat pääterveysasemalla 28. ja 29. joulukuuta.