VARSINAIS-SUOMEN koronaryhmä suosittaa kieltämään kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset vuoden loppuun saakka koronan leviämisen estämiseksi Varsinais-Suomessa.

Täyskiellon myötä tilaisuuksia ei voitaisi järjestää koronapassinkaan avulla. Kyseessä on tällä tietoa vielä suositus, varsinaisen päätöksen tekee aluehallintovirasto.

Kielto sulkisi muun muassa tanssipaikat sekä kuorolauluun, harrastajateatteriin tai vastaavaan käytettävät tilat, kauppakeskusten yleiset oleskelutilat ja kiristäisi ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja koskevia rajoituksia (päätökset tästä tekee valtioneuvosto).

Lisäksi koronaryhmä suosittelee käyttämään kasvomaskia kouluissa ensimmäisestä luokasta alkaen ja pidättäytymään kuoro- ja yhteislaulusta joulunajan juhlissa ja tapahtumissa.

Kaikkia sosiaali- ja terveysalan palveluyksiköissä vierailevia suositetaan tekemään koronan kotitesti ennen vierailua, jotta oireettomatkaan eivät veisi koronavirusta palveluyksiköihin.

Kuntosalit ja muut urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisäliikuntatilat sekä esimerkiksi yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät voisivat koronakoordinaatioryhmän mukaan olla edelleen auki.

Kuntia suositetaan edistämään koronarokottamista kaikin mahdollisin käytettävissä olevin keinoin. Nyt annetut suositukset ovat voimassa maanantaista 20. joulukuuta alkaen kaikissa Varsinais-Suomen kunnissa.