Kopit ”Entä jos ei myytäisi alkoholia?”

0
Kuvituskuva LL Arkisto/TS

Suomessa nähdään koroanvastaisen taistelun yhtenä aseena ravintoloiden sulkeminen. Epäilemättä rajoitus toimii. Norjassa on suomalaisittain omalaatuinen ratkaisumalli. Ravintoloiden asiakasmäärää ja aukioloaikaa rajoitetaan mutta ne saavat tietyin edellytyksin olla auki. Jopa rajoitetun ajan puitteissa yökerhot. Mutta koko Norjassa on ravintoloissa täysi alkoholijuomien myyntikielto. Norjassa tämä sujui jo muutaman kuukauden ajan edellisen vastaavan kiellon aikana ilman sen kummempia vastalauseita. Suomessa hallitus ei uskalla edes ehdottaa mokomaa.

Reijo Rajala

Liukkaat kelit näyttävät houkuttelevan kaahailevat kuskit keskustaan. Ei riitä enää nopeuksissa lähellekkään sallittu taajamanopeus.Ei riitä myöskään ajotiet, nyt ajellaan viheralueilla aurausmerkit kumoon Kartanomäenkadulla sekä pyörä-ja kävelyteillä iltaisin, öisin. Iltalenkillä oltava kohta silmät selässäkin. Hidasteita lisää Kartanomäenkadun loppupäähän ja nopeusvalvontaa iltoihin, kiitos.

Miksi jätehuoltoyhtiöt eivät voi ilmoittaa jos normaaleista jäteastioiden tyhjennysajoista poiketaan? Roskis-auto kävi maanantaina tyhjentämässä puolityhjän roskiksemme, kun ei ollut mitään tietoa muutoksesta! Oikea päivä oli ollut tiistaina. Ymmärrän että on jouluaatto joka varmasti vaikuttaa asiaan. Nyt kun vien roskiin ne pussukkat, mitkä piti lähteä tiistaina, niin roskikseni onkin jo puolillaan ja seuraava tyhjennys kahden viikon päästä.

Mihin roskat jotka ei mahdu jäteastiaan?

Mikä ihme näissä Loimaan 3. rokotuksissa taas mättää? Kun monessa paikassa on rokotettu jo 60-vuotiaitakin, Loimaan Lehdestä luin juuri, että vasta yli 70-vuotiaita aletaan rokottaa 22.12. Ei ole ihme, että omikron leviää täälläkin kovaa vauhtia! Sama oli tilanne aiemmissa rokotuksissa. Ja koko Suomikin on jälleen kerran jäljessä muita pohjoismaita ja muutamaa muutakin maata verrattaessa. Nyt vauhtia siihen hommaan kiitos, tai pitäisikö rokotuksista vastaavia henkilöitä laittaa vaihtoon! Hyvää Joulua kuitenkin kaikille toivoo,

Matti Ojala

Suuret kiitokset Ratakadulla 19.12. auttaneille. Etenkin nuorelle 112 soittaneelle naiselle. Erityiskiitos miehelle, joka vei ensiapuun, kun ambulanssia ei kuulunut. Hyvää joulua toivottaen,

Hätääntynyt vaimo