Kopit ”Hyvää työtä diabeteksen hoidossa”

0
Liikunta on tärkeää kakkostyypin diabeteksen ennaltaehkäisyssä ja myös hoidossa. Kuva: LL Arkisto/Kati Uusitalo

Niin mieltäni lämmitti kuinka useat loimaalaiset yritykset ottivat osaa Joulumielelle-hyväntekeväisyyskonsertissa lasten hyväksi.

Äiti

Todella hieno kirjoitus Loimaan linnuista. Suuret kiitokset Erkki ja Luukas. Hyvää Joulua teille.

Marja

Kaipaako kukaan Oripäässä Tanskilanoikotien alueella liikkuvaa pienikokoista mustavalkoista arkaa kissaa? Tassut ja rinta valkoiset. Voi kysellä numerosta 040 5128318.

 

Miksi pikkujoulut vietetään kymmenien kilometrien päässä kantolaavulla; jonne yhteislähtö ”omin kyydein”. Ei mitään järkeä, Loimaa on julistautunut Hinku-kunnaksikin. Hirvikoskelta löytyy vielä metsää.

Autoton

Tp2-diabetesta koskevassa jutussa ( LL 12.12.) mainittiin, että Kelan tilastojen mukaan Loimaalla on enemmän erityiskorvattaviin diabeteslääkkeisiin oikeutettuja kuin muualla. Tämä kertoo siitä, että Loimaalla on oltu edistyksellisiä. Täällä on noudatettu tp2-diabeteksen hoitosuosituksia, panostettu taudin ennalta ehkäisyyn, sairauden varhaiseen toteamiseen ja oikea-aikaisesti aloitettuun lääkehoitoon paremmin kuin muualla. Näillä toimilla on pystytty vähentämään diabeteksen aiheuttamia vakavia, kallista hoitoa vaativia ja inhimillistä kärsimystä aiheuttavia elinkomplikaatioita. Diabeteksen hoito on yhteistyötä, mutta kaikkein tärkein on tp2-diabetesta sairastavan henkilön oma osuus js vastuu hoidon toteuttamisessa. Hoitohenkilökunta antaa osaamistaan ja tukeaan hänen käyttöönsä. Toivottavasti tuleva Sote-uudistus ei romuta Loimaan hyvin toimivaa diabeteshoitoa.

Tilasto kertoo vain osatotuuden

Iso kiitos sinulle, joka palautit 4.12. vanhan mummon pudottaman avaimen citymarketin infopisteelle.

Mummo

Mitä tekevät loimaalaiset joulumarkkinoiden järjestäjät koronavuoden jälkeen? Järjestävät kaikkien iloksi onneksi muutamia tapahtumia, mutta miksi tapahtumia ei ennakkoon markkinoida tarpeeksi? Ei ilmoituksia, juttuja edes paikallislehdissä, miksi? Paikkamaksut nousevat ja markkinointi nolla. Liikekeskuksen syövereissä oli useiden päivien joulumarkkinat, ei montakaan ohikulkijaa ihanat käsityötuotteet houkutelleet poikkeamaan. Miksi puuttui jälleen mainokset? Tyhjiin ikkunoihin tekstiä, tuotteita ja oville jouluista myyjäisistä kertovaa rekvisiittaa.
Kaikki ei ole facebookissa

Kiitos Riuttaskorven perhe, että taas kerran saimme nauttia uskomattoman ihanasta joulukonsertista!
Joulua -22 odottava

Sydämelliset kiitokset Riuttaskorven musikaaliselle perheelle sunnuntain upeasta ja monipuolisesta joulukonsertista. Lämmintä joulumieltä kaikille!
Paula Espoosta

Yhden talon pihalla koira riehuu ihan uunona. Tältä uunolta ei ohikulkijat ja naapurit saa rauhaa. Koira myös ulkona 15 asteen pakkasessa. Älkää ottako koiria, jos ei osata tai viitsitä hoitaa ja kouluttaa.
Heksa

Mielestäni Venäjä saa olla täysin huoletta, sillä epäilen, ettei maailmassa ole yhtään, niin hullua valtiota, että haluaisi mennä sinne päin.

Heillä suuret luulot

Äiti, oletko tosi pitkällä tupakkatauolla, vai missä, kun et ole lapsesi jälkiä korjaamassa. Ovat varmaan tottuneet siihen, että äiti kyllä siivoaa, mutta nyt jälkeen jää roska- ja maskivana maahan Prisman ja Citymarketin liepeille. Liekö ressukoilla pyrstökin pyyhkimättä. Opeta lapsillesi jälkiensä korjaamista, jos et itse ehdi siivoamaan. Ei kai roskainen ympäristö voi turvallisuuden tuntuakaan luoda.

Tellu

Terveyskeskuksessa on todella pätevät hoitajat, jotka osaavat arvioida potilaan tarvitseman hoidon. Lääkärin aika käytetään oleelliseen. Olen hyvin tyytyväinen tk:n toimintaan. Aina saanut apua tarvitessani. Samoin kiitokset sairaalan henkilökunnalle. Hienoa, että siellä tehdään monenlaisia tutkimuksia, eikä tarvitse mennä Turkuun asti. Kiitokset kaikille hoitajille ja lääkäreille ja teille jotka osallistutte ihmisen auttamiseen.

Mummo 70 v.