Korona: kaksi uutta omikron-altistumista ja 11 tartuntaa

0
LL Arkisto

LOIMAALLA todettiin tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa, jotka ovat kaikki lähtöisin eri ketjuista. Yksi uusista sairastuneista on perheen sisäinen jatkotartunta, mutta muiden sairastuneiden tartunnan lähteitä ei ole tiedossa. Uusista tartunnoista aiheutui vain yksittäisiä perheiden sisäisiä karanteeneja.
Tiistaina tuli tietoon, että kaksi loimaalaista oli altistunut koronaviruksen omikron-muunnokselle, kun muualta sukulaisvierailulla Loimaalla käynyt henkilö todettiin vierailun jälkeen omikron-positiiviseksi. Tätä ennen omikron-altistuminen oli kirjattu yhdelle loimaalaiselle (LL 21.12.).
Loimaalla oli tiistaina eristyksessä 13 ja karanteenissa yhdeksän henkilöä koronaviruksen vuoksi.
ORIPÄÄSSÄ todettiin tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa, jotka liittyvät eräällä työpaikalla jo aiemmin todettuihin sairastumisiin (LL 21.12.). Uudet tartunnat aiheuttivat vain muutamia perheiden sisäisiä altistumisia.
Oripäässä oli tiistaina eristyksessä yhdeksän ja karanteenissa kahdeksan henkilöä koronaviruksen vuoksi.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 333 ja Oripäässä 61 koronatartuntaa koko pandemian aikana.