Lastentalo häviää Loimaan katukuvasta

0
Lastentalon päiväkodin toiminta loppui aikoinaan sisäilmaongelmien vuoksi. Kuva: LL arkisto / Sampsa Hakala.

LOIMAA Prisman vieressä sijaitsevan entisen Lastentalon päiväkodin purkaminen alkaa näillä näkymin tammikuun alkupuolella. Rakennus puretaan kokonaan, ja alue maisemoidaan.

Tiistai-iltana kokoontunut kaupungin elinympäristölautakunta valitsi kilpailutuksen perusteella purku-urakoitsijaksi Karri Räikkä oy:n, jonka arvonlisäveroton tarjous oli vajaat 68 000 euroa. Kaupunki sai urakasta yhdeksän tarjousta. Urakoitsijan valintaperusteena oli kokonaistaloudellisesti edullisin tarjous, ja kilpailutuksen voittanut yritys sai eniten hinta- ja laatupisteitä.

Purkaminen voi alkaa, kun lautakunnan päätös on saanut lainvoiman ja varsinainen sopimus on allekirjoitettu urakoitsijan kanssa.

Kaupungin rakennuttamisinsinööri Harri Laaksonen tavoittelee, että purkutyöt saadaan valmiiksi maaliskuun alkuun mennessä.

Asemakaavassa Lastentalon tontti on osoitettu yleisten rakennusten alueeksi. Tontin jatkokäytöstä kaupunginjohtaja Jari Rantala toteaa, että tarvittaessa tontti on käytettävissä esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelujen mahdollisiin tarpeisiin.

Lastentalon tontti on aiemmin nostettu esille yhtenä sijaintivaihtoehtona, jos kaupunki päättää toteuttaa iäkkäille suunnatun uuden asumispalveluyksikön (LL 13.4.).

Lastentalon päiväkoti ehti täyttää 50 vuotta muutama vuosi sitten (LL 2.6.2016). Sittemmin se on ollut tyhjillään viimeiset noin viisi vuotta. Lastentalon päiväkoti poistettiin aikoinaan käytöstä muun muassa osana keskustan alueen päiväkotiratkaisuja. Kaupunki ei lähtenyt remontoimaan sisäilmaongelmien vaivaamaa Lastentaloa.

Harri Laaksonen sanoo, että viimeisen vuoden aikana Lastentalon rakennus on kärsinyt ilkivallasta ja rakennuksen purkaminen on myös turvallisuutta parantava tekijä.

Laaksonen kertoo, että Lastentalo piti purkaa jo tämän vuoden puolella, mutta purkutöitä ei voitu aloittaa ennen kuin samalla tontilla sijaitsevan Kuukantalon lämmitysjärjestelmän muutostyöt saatiin valmiiksi. Kuukantalon lämmitysjärjestelmä uusittiin muun muassa Lastentalon purkua silmälläpitäen, koska Kuukantalon lämmitys tuotettiin aiemmin Lastentalosta.