LOIMAA, ORIPÄÄ Yksi loimaalainen henkilö on altistunut koronaviruksen omikronmuunnokselle. Henkilö oli altistunut omikronille toisella paikkakunnalla.
Kaupungin terveydenhuolto sai tiedon altistumisesta sunnuntaina. Kyse on ensimmäisestä kaupungin terveydenhuollon tietoon tulleesta altistumisesta omikronille Loimaalla.

Loppuviikosta perjantain ja sunnuntain aikana Loimaalla todettiin viisi ja Oripäässä viisi koronatartuntaa. Loimaan tartuntatapaukset ovat kaikki perheen sisäisiä, ja ne koskettavat kahta perhettä.
Oripään tartuntatapaukset liittyvät toisiinsa, ja kaupungin terveydenhuollon mukaan ne koskettavat samaa työpaikkaa Oripäässä. Tartuntojen johdosta on yksittäisiä altistumisia tartunnan saaneiden lähipiiristä ja työpaikalta.
Maanantaiaamusta Loimaalla oli sairastuneita eristyksessä yhteensä 15 ja karanteenissa kuusi henkilöä. Oripäässä oli eristyksessä kuusi ja karanteenissa viisi.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 328 ja Oripäässä 55 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Loimaan pääterveysasemalla järjestetään keskiviikkona pop up -rokotustapahtuma, joka on tarkoitettu yli 70-vuotiaille kolmannen annoksen ottajille sekä yli 12-vuotiaille ykkös- ja kakkosannosten ottajille.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on suositellut kolmannen koronarokotteen annosvälin lyhentämistä. Uuden suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet sekä muut aiemmin määritellyt riskiryhmät voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Niille alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.
Kaupungin tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että keskiviikon rokotustapahtumassa noudatetaan THL:n uutta suositusta yli 70-vuotiaiden kolmannen annoksen ottajien osalta. Kaupunki tiedottaa lähipäivinä siitä, miten nuorempien ikäryhmien kolmansissa rokotuksissa edetään.