Loimaalla kymmenen uutta tartuntaa

0

LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin seitsemän uutta koronatartuntaa keskiviikkona ja kolme tartuntaa torstaina.
Kaupungin terveydenhuollon mukaan keskiviikkona ilmenneistä tartunnoista kuudessa tartunta oli saatu lähipiiristä. Osa sairastuneista oli ollut jo valmiiksi karanteenissa. Yhdessä tapauksessa tartunnan alkuperä ei ole tiedossa. Keskiviikon tartuntatapausten johdosta yhteensä 15 henkilöä asetettiin karanteeniin.
Torstaina ilmenneistä tartunnoista yksi on peräisin ulkomailta. Ulkomailla käynyt henkilö oli ollut omaehtoisessa karanteenissa maahantulon jälkeen.
Kahdesta muusta torstaina todetusta tartunnasta kaupungin terveydenhuolto sai tiedon torstai-illasta, ja niiden selvittely oli kesken perjantaiaamusta.

Johtava hoitaja Anni Lintula kertoo, että suurin osa keskiviikkona ja torstaina koronaan sairastuneista henkilöistä on rokottamattomia.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli karanteenissa 33 henkilöä, joista muutaman karanteenin päättyi vielä perjantain aikana. Eristyksessä oli 13 koronaan sairastunutta.
Oripäässä ei ollut yhtään henkilöä karanteenissa eikä eristyksessä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 309 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.
Loimaan terveydenhuollossa valmistaudutaan kolmansien rokotusten laajenemiseen, ja rokotusaikoja on jo varattavissa muun muassa kaupungin verkkosivujen kautta.