LOIMAA, ORIPÄÄ Loimaalla todettiin kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona ja kaksi tartuntaa torstaina.
Yksi keskiviikkona todetuista tartunnoista kytkeytyy Loimaan Evankeliseen Kansanopistoon. Kaupungin terveydenhuollon mukaan tapaus liittyy aiempiin tartuntoihin, joita on ilmennyt Kansanopistoon liittyen.
Toisessa keskiviikkona todetussa tapauksessa sairastunut henkilö on saanut tartunnan mahdollisesti loimaalaisella työpaikalla. Kolmas tartunnoista liittyy puolestaan aiemmin tiistaina todettuun tartuntaan, jonka alkuperä ei ole tiedossa.

Torstaina ilmenneistä tartunnoista yhdessä tapauksessa tartunnan lähde on epävarma, mutta tartunnan epäillään olevan ulkomailta peräisin.
Toisessa torstaina todetussa tapauksessa tartunnan alkuperä ei ole tiedossa. Tartunnan johdosta useita henkilöitä altistui, mutta koska he olivat kaikki kahteen kertaan rokotettuja, ketään ei asetettu karanteeniin.
Perjantaiaamusta Loimaalla oli sairastuneita eristyksessä yhteensä 19 ja karanteenissa 25 henkilöä. Oripäässä ei ollut ketään eristyksessä, mutta karanteenissa oli kaksi henkilöä. Kyseiset henkilöt asetettiin karanteeniin torstaina, sillä he olivat altistuneet toisella paikkakunnalla.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 290 ja Oripäässä 49 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli torstaina, että kolmansia koronarokoteannoksia aletaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.
Perjantaina aamusta Loimaan terveydenhuollossa suunniteltiin kolmansien rokotusten laajentamista.