Loimaalla todettiin ensimmäinen omikron-tartunta

0

LOIMAALLA kirjattiin joulun tienoilla kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Yksi niistä on Loimaan ensimmäinen virallisesti todettu koronaviruksen omikron-muunnos.
Tartuntatautihoitaja Jenni Santamäki kertoo, että Loimaan kaupungin terveydenhuolto on saanut uudet tartunnat jäljitettyä hyvin ja niistä on pääsääntöisesti aiheutunut vain yksittäisiä altistumisia. Omikron-tartunta aiheutti neljä altistumista, sillä kyseisen variantin lasketaan altistavan myös kahdesti rokotetut.
Loimaalla oli maanantaina koronaviruksen vuoksi eristyksessä 15 ja karanteenissa 20 henkilöä.

ORIPÄÄSSÄ todettiin joulun aikoihin kolme uutta koronatartuntaa, ja kunnassa oli maanantaina koronan vuoksi eristyksessä seitsemän ja karanteenissa kolme henkilöä.
Kaupungin terveydenhuollon tilastojen mukaan Loimaalla on todettu 343 ja Oripäässä 64 koronatartuntaa koko pandemian aikana.

THL:N (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) tilastojen mukaan 27,9 prosenttia yli 12-vuotiaista loimaalaisista oli maanantaihin mennessä saanut kolmannen koronarokoteannoksen. Koko Suomessa oli kolmeen kertaan koronarokotettuja yli 12-vuotiaita 19,7 prosenttia, ja Varsinais-Suomessa heidän prosenttiosuutensa oli 23,6.