Loimaan Kiven Mikko ja Anne Paljakka vastaanottivat maakunnallisen Vuoden yritys -palkinnon marraskuun alussa. Mikko Paljakka toimii uuden konsernin toimitusjohtajana. ARKISTOKUVA Sander Vill.

LOIMAA Loimaan Kivi oy on ostanut toisen loimaalaisen kivialan yrityksen, Luonnonkivi Palin oy:n koko osakekannan. Kauppa vahvistaa Loimaan Kiven asemaa Suomen ja Pohjoismaiden suurimpana graniittisten kivien toimittajana ja jalostajana.
Kaupan myötä Loimaan Kiven liikevaihto tulee nousemaan 25 miljoonaan euroon ja työllistämään 110 henkilöä. Konsernilla on tuotantolaitokset Loimaalla ja Viitasaarella. Omia louhimoita on kuusi. Lisäksi Etelä-Suomen alueella on 12 myymälää jälleenmyyntiverkoston kattaessa koko Suomen.

Tuotevalikoimaan kuuluvat rakennus-, hauta- ja sisustuskivet. Pohjoismaiden myynti tapahtuu Ruotsin myyntitoimiston kautta.
Luonnonkivi Palin on perustettu vuonna 1996 tukkuportaaksi, joka toimittaa ja myy graniittisia ympäristökivituotteitaan suoraan julkisiin projekteihin. Tytäryhtiö Virossa palvelee Baltian asiakkaita.

– Kotimaisen sekä globaalin kysynnän kasvu luonnonkivituotteissa johtaa vääjäämättä siihen, että toimialamme yritysten pitää kasvaa koko Suomessa vastaamaan kysyntään. Yhteenliittymä on paras vaihtoehto vastata haasteeseen, Luonnonkivi Palin Oy:n toimitusjohtaja Ari Hannula sanoo tiedotteessa.

Kaupan yhteydessä Loimaan Kiven omistussuhteissa tapahtuu muutoksia. Jatkossa yrityksen omistavat Mikko Paljakka, Ari Hannula ja Risto Pelkonen. Uuden konsernin toimitusjohtajana toimii Mikko Paljakka. Paljakka vastaa konsernissa louhinnasta, tuotannosta ja hautakiviliiketoiminnasta. Ari Hannula vastaa konsernin rakennuskiviliiketoiminnasta.