Neljän pisteen viikonloppu

0

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani–TUTO Volley 3-0 (25-20, 25-18, 25-21).
Hurrikaani–Raision Loimu 2-3 (25-19, 20-25, 25-19, 20-25, 10-15).

Hurrikaani pelasi syyskauden viimeiset kaksi kotipeliä menneenä viikonloppuna. Molemmissa peleissä kyseessä oli paikalliskamppailu, kun perjantaina vieraaksi saapui sarjanousija TUTO Volley ja päivää myöhemmin Raision Loimu.
Perjantain kamppailussa vastustajan riveissä pelasi tukku entisiä Hurrikaani-pelaajia: Eemeli Kouki, Matti Toivola, Henri Rajala, Karri Kutinlahti, Tino Vuori ja Jani Puputti. Kotijoukkueen muistissa oli hyvin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kupittaalla, jolloin TUTO Volley kylvetti Hurrikaanin puhtaasti 3-0. Tästä pelistä Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino oli joukkueineen ottanut opiksi, ja tällä kertaa Hurrikaani pelasi vähillä virheillä.
Perjantain ottelu oli isänniltä tasaisen tappavaa pelaamista jokaisella osa-alueella, eikä kukaan yksittäinen pelaaja noussut muita korkeammalle. Joukkue toimi konemaisesti, selvittäen muutamat hankalat hetket tarkasti.
– Syötettiin reippaasti ja rennosti, ja fiksusti. Tänään pelattiin sellaista järkevää lentopalloa alusta loppuun saakka, Heino summasi viikonlopun ensimmäistä ottelua.

PÄIVÄÄ MYÖHEMMIN ottelun voittaminen muodostui hankalaksi. Loimu tiedettiin ennakkoon haastavammaksi kuin TUTO.
Raisiolaisten hakkuri Ali Fazli tehoili 23 pistettä kovalla 61 prosentin tehokkuudella, ja lähes samaan pääsi yleispelaaja Kristaps Smits (22pist. 4 ässää). Vaikka latvialaisyleispelaaja onnistui hyökkäämään hyvin, Heinoa harmitti ennakkoon suunnitellun puolustustaktiikan unohtaminen.
– Tiesimme, miten Smits hyökkää. Samaan kohtaan mies suuntasi lyönnit ainakin 30 kertaa, mutta emme olleet oikealla paikalla juuri koskaan.
Fazlin pysäyttäminen tässä liigassa on ollut jokaiselle joukkueelle haastava tehtävä, ja sitä se oli lauantaina myös Hurrikaanille. Vain kahdesti iranilaishakkuri onnistuttiin torjumaan kotijoukkueen toimesta.
Mitä pidemmälle lauantain paikalliskamppailu eteni, sen enemmän kotijoukkue sortui virheisiin.
– Kolme ensimmäistä erää oli meiltä oikein kelvollista lentopalloa, sen jälkeen roikuttiin mukana. Jos hiukan saatiin kurottua eroa umpeen, onnistuimme tekemään omia helppoja virheitä, ja taas kaveri pääsi karkuun, Hurrikaanin luotsi puhisi.

VAIKKA VIIKONLOPPU tuotti joukkueelle neljä pistettä, oli se periaatteessa minimi pistemäärä. Kuusi sarjapistettä oli tarjolla, mutta vielä nuori joukkue ei ollut siihen valmis. – Hyvin pitkälti syyskausi on ollut sellaista pelaamista, mitä odotin. Joukkue kehittyy, kun se saa harjoitella, Heino summasi mennyttä alkukautta.
Hurrikaanilla on vielä ennen joululomaa edessä vieraspelit Oulussa ja Rovaniemellä.