Oripään keskustasta aiotaan purkaa vanhaa kauppakeskusta ensi vuonna

0
Toistaiseksi on avoinna, puretaanko kauppakeskuksesta myös niin sanottu vanhan rautakaupan puoli, joka näkyy kuvassa vasemmalla. Kuva: LL arkisto / Lari Kiviranta.

ORIPÄÄN kunta aikoo investoida yhteensä noin puolella miljoonalla eurolla ensi vuonna. Isoimmat yksittäiset investointikohteet ovat entisen kauppakeskuksen osittainen purkaminen keskustasta ja Koulukujan A-rivitalon peruskorjaus, joihin kumpaankin ollaan varaamassa 150 000 euroa.
Kohteet ilmenevät kunnanhallituksen antamasta talousarvioesityksestä.
Kauppakeskuksella tarkoitetaan entistä Osuusliikkeen kiinteistöä, jossa on aiemmin toiminut muun muassa Siwa ja K-market.
Kunnanjohtaja Timo Tolppanen sanoo purkusuunnitelmien koskevan kiinteistön matalaa osaa, sen sijaan korkeampi osa eli niin sanotun vanhan rautakaupan puoli on tarkoitus säilyttää.
Tolppanen kertoo, että kauppakeskusta koskevia purkusuunnittelmia pohditaan tarkemmin sen jälkeen, kun kuntaan on saatu uusi tekninen johtaja, jonka kanssa katsotaan, miten edetään. Hänen mukaansa myös paikallisten yrittäjien kanssa järjestetään tapaaminen, jossa pohditaan muun muassa sitä, miten kiinteistön säilytettävää osaa voidaan jalostaa.

Koulukujalla sijaitsevien kunnan omistamien kahden vuokrarivitalon tilanne on puolestaan ollut esillä jo pitkään niissä ilmenneiden kosteusvaurioiden ja remonttitarpeiden takia. A-rivitalo on tarkoitus peruskorjata ensi vuonna ja B-rivitalo myöhemmin vuonna 2023.
Ensi vuoden muita pienempiä investointikohteita ovat esimerkiksi tavarahissin rakentaminen Oripään kouluun, tievalaistuksen rakentaminen Uitonmäen asuinalueelle, Kustaantien paritalon kattoremontti ja palvelutalon vieressä Ristilähteentiellä sijaitsevan Haapalan rivitalon ulkovuoren uusiminen. Laomäntiellä sijaitsevan rivitalon ulkovuoren uusiminen odottaa puolestaan vuonna 2023.

Kunnan ensi vuoden talousarvio osoittaa noin 26 000 euron ylijäämää eli käytännössä nollatulosta.
Kunnanvaltuusto käsittelee talousarviota joulukuun puolivälissä.

 

Lue lisää 2.12.2021 lehdestä