Osuuspankki Harjuseutu lahjoitti 20000 euroa paikallisten seurojen tueksi

0
Alastaron Jyvästen lippukunnan sihteeri Leevi Viljanen ja lippukunnanjohtaja Anne Bergström vastaanottivat lahjoituksen Osuuspankki Harjuseudun Alastaron konttorilla.

LOIMAA/ALASTARO, ORIPÄÄ Yhteensä neljä alastarolaista ja oripäälaista seuraa kävi noutamassa kukin 5000 euron lahjoitussumman, kun Oripäässä ja Alastarolla toimiva Osuuspankki Harjuseutu lahjoitti 20000 euroa lasten ja nuorten liikunnallisen harrastamisen tueksi. Lahjoitukset luovutettiin 22. joulukuuta Alastaron konttorilla.

– Meidän mielestämme on todella tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan riittävät mahdollisuudet harrastaa. Itse toivon henkilökohtaisesti myös, että jokainen lapsi löytäisi oman harrastuksen varallisuudesta huolimatta. Siksi olemme valikoineet mahdollisimman aktiivisesti toimivat seurat lahjoituskohteiksemme, Osuuspankki Harjuseudun toimitusjohtaja Sanna Metsänranta sanoo.

Pankinjohtaja Jouko Rekolainen muistuttaa, että osuuspankeilla on ollut jo pitkään tapana tukea paikallisia seuroja, mutta tänä vuonna summa on ennätyksellisen suuri.

– Tarkoitus on auttaa alueen seuroja myös jatkossa ja edesauttaa liikkumista lapsesta lähtien, Rekolainen täsmentää.

SEURAT ottivat lahjoituksen vastaan hyvillä mielin.

Alastarolla partiolaiset yllättyivät iloisesti saatuaan tietää 5000 euron lahjoituksesta.

– Olemme jo miettineet, mitä voimme kehittää toiminnassamme. Haluamme panostaa esimerkiksi suunnistuksen opetteluun paremmin, Alastaron Jyvästen lippukunnanjohtaja Anne Bergström toteaa.

– Kun saimme tietää tästä, aloimme heti viestitellä, että mitä teemme tällä summalla. Ideaksi nousi esimerkiksi vuokrata bussi kohti Harjureittiä, jonne pääsisi kokeilemaan suunnistusta erilaisella karttapohjalla uusilla reiteillä, lippukunnan sihteeri Leevi Viljanen kertoo.

Oripään Urheilijoiden puheenjohtaja Janne Paju kertoo lahjoituksen olleen suuri apu sikäli, että nyt junioritoiminnassa ei tarvitse alkaa kysellä lisämaksuja.

– Meiltä on jäänyt koronan sulkemien isojen tapahtumien myötä varainkeruu vähiin. Pelkäsimme jo, että joudumme vaatimaan kausimaksuja toimintamme kulujen kattamiseksi. Tämä lahjoitussumma pelasti meidät siltä – onneksi, Paju huokaisee helpotuksesta.

Myös Oripään Vesan sihteeri Pertti Liinoja kertoi olevansa kiitollinen lahjoituksesta.

– Osuuspankki on ennenkin tukenut meitä. Se on mahdollistanut lasten liikkumista Oripäässä todella paljon. Nämä avustukset ovat suuri apu seuroille.

Neljäs lahjoitussumma jaettiin MLL Alastaron yhdistykselle, jonka hallituksessa on suunniteltu summan avulla mielekästä toimintaa, joka pitää nuoret ja lapset poissa hengailemasta kyliltä.

– Keksimme jotain järkevää tekemistä, kiteyttää MLL Alastaron yhdistyksen hallituksen jäsen Hanna-Mari Piironen.

HARJUSEUDUN Osuuspankki aloitti toimintansa tämän vuoden elokuussa. Se työllistää yhteensä 11 henkeä alueella.