PÄÄKIRJOITUS: Lautakunta teki mainion esityksen

0

Loimaan kaupungin hyvinvointilautakunta esittää, että Loimaan keskustan läheisyyteen rakennetaan iäkkäille uusi asumisyksikkö, joka käsittää 60 tehostetun palveluasumisen ja 30 tavallisen palveluasumisen paikkaa (LL 23.12.).

Esitys on hyvä ja monen loimaalaisen jo pitkään odottama. Toive palveluiden määrän kasvusta helpottaa varmasti kaupunkilaisia, joiden ikääntynyt omainen kamppailee tällä hetkellä itsenäisen selviytymisen rajamailla kotonaan.

Tarvittavien paikkojen määrää on mahdoton toimituksesta käsin arvioida, mutta 90 kuulostaa hyvältä. Jos se ei riitä, se on joka tapauksessa paljon eikä taatusti liikaa.

Myös suunnitteilla olevan asumisyksikön sijaintia koskevat vaihtoehdot tuntuvat järkeviltä. Esiin ovat nousseet Lastentalon tontti Kuukankujan ja Aleksis Kiven kadun välissä, Lindenin tontti sairaalan lähettyvillä sekä Kartanomäen alue, johon on jo keskitetty iso osa kaupungin vanhuspalveluista. Tarpeen vaatiessa uutta toimintaa voidaan myös jakaa eri paikkoihin.

Uuden yksikön toiminnan tuottaisi näillä näkymin julkinen sektori.

Hyvinvointilautakunnan esitys on kuin lääkärin määräys pitkään taloutensa kanssa takunneen kaupungin vanhuspalveluiden tilanteeseen. Se on loimaalaisille myös maistiainen tulevasta sote-uudistuksesta. Ilman sitä lautakunnan esitys voisi olla peräti toisenlainen, tai ehkä sitä ei vielä edes olisi. Toivottavasti myönteisiä päätöksiä saadaan pian. PS