Pääkirjoitus: Pullakahvit Ypäjällä tai Humppilassa?

0
Kuvituskuva, LL Arkisto/Kati Uusitalo

Saimme Loimaan Lehteen terveisiä. Tulevista aluevaaleista on äänestäjillä vielä kovasti epätietoisuutta. Se on ymmärrettävää. Vaalithan järjestetään esimmäistä kertaa ja sote-uudistuksella on ollut pitkä tie.

Tiedämme Loimaan Lehdessä, että sanomalehdet ovat suomalaisille ylivoimainen tiedonhakulähde aluevaaleissa (Aluevaalit 2022, IRO Research). Tulemmekin edelleen julkaisemaan monenlaisia uutisia ja mielipidekirjoituksia vaaleihin liittyen ja vaaleihin saakka tarjoilemme lukijoillemme myös tekstarin mittaisia faktoja siitä, mistä historiallisissa vaaleissa on kyse.

Ehdokkaita on saatu Loimaan seudullakin hyvin kasaan (LL 16.12.), nyt siis tarvitsisi saada äänestäjät vielä uurnille.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue on mukana muutaman muun alueen yhteisessä haasteessa, jossa kisataan korkeimmasta äänestysprosentista. Hävinneet alueet tarjoavat omaan piikkiinsä torikahvit siinä kunnassa, missä äänestetään kaikkein vilkkaimmin. Ehkä kahvitellaan Ypäjällä, ehkä Humppilassa?

Muitakin kikkoja pitää keksiä. Olisko kellään?