Petteri, pukki ja tontut luovat joulumieltä tänäkin vuonna

0
Joulupukki ja tontut ajelevat sunnuntaina illansuussa Loimaalla.

JOULUMAA Viime joulun alla lapsia ja muita joulumielisiä ilahduttanut Petteri Punakuono -kulkue (LL 24.12.2020) on palannut Joulumaahan entistä ehompana. Joulun alla tontuksi ryhtyneen Pertti Mörskyn taiteilema poroveistos on saanut uutta ilmettä ja ilahduttaa loimaalaisia sunnuntaina 19. joulukuuta.

Etäjoulupukiksi nimetty kulkue on komeaa katseltavaa, sillä Petteri seisoo tukevasti Mörskyn koristeellisen hinausauton lavalla ja Petterin perässä on reki, jossa istuu vakuuttavan kokoinen joulupukki (Jussi Mäkelä). Kokonaisuuteen kuuluu joulupukin tulosta tiedottava etuauto, jota ajaa toinen tonttu (Jaakko Nissilä).

Petteri ja porukat ovat jo käyneet tervehtimässä muun muassa loimaalaisten päiväkotien lapsia ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia.

Motorisoitu joulukulkuealoittaa retkensä kello 17 Turuntieltä Loimaan Konekon pihalta. Reitti: Turuntie–Kaunismäenkatu–Lamminkatu–Aleksis Kiven katu–Kalevalankatu/Väinämöisenkatu–Heimolinnankatu–Kauppatori.

Pukki ja tontut arvelevat, että kierros vie puolisen tuntia. He pysähtyvät ajelun jälkeen torille juttelemaan jouluisia saviseutulaisten kanssa. Jaossa on makeisia ja heijastimia.

Kierroksen jälkeen Petteri viedään lepäilemään Frantsinkadulle. Joulupäivänä se parkkeerataan Suopellolle eli Mörskyn tantereille Turuntielle.