Rajoitukset jatkuvat ja kiristyvät – lisää tiloja sulkujen piiriin

0
Tilojen käytön rajoitukset jatkuvat ja lisäksi kiristyvät Lounais-Suomessa. Tiukennetut kiellot tulevat voimaan vuoden alusta 1. tammikuuta.

LOUNAIS-SUOMEN aluehallintovirasto on määrännyt Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan uudet koronarajoitukset. Päätökset ovat voimassa 1.–15. tammikuuta. Määräyksiä ei ole mahdollista kiertää koronapassilla.

Näin viranomaiset päättivät:

* Ei yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia, liikunta- ja virkistystilat kiinni.

* Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa kielletään henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja ulkotiloissa.

Aluehallintovirasto määrää suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoimintaan. Näitä tiloja ovat

* Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

* Yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

* Tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

* Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

* Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske vuonna 2004 tai sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa, ammattiurheilua, yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa, lakisääteisten palvelujen toteuttamista, kuten lääkinnällistä kuntoutusta, vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.