Rajoitusten jatkamiselle asiantuntijoiden tuki

0

VARSINAIS-SUOMEN koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien järjestämisen ja asiakastilojen käytön rajoittamista kahdella viikolla 14. tammikuuta asti.

– On vielä aikaista sanoa, mitä vaikutuksia vasta viikon voimassa olleilla rajoituksilla on saavutettu, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä myöntää.

Aluehallintovirasto tekee päätöksiä asiasta joko tänään tiistaina tai huomenna keskiviikkona.

VARSINAIS-SUOMESSA on todettu noin 500 omikron-tapausta, ja omikron on nyt alueella valtavirus. Viime viikonloppuna otetuista näytteistä jo 60 prosenttia oli omikron-tapauksia tai vahvoja epäilyjä omikronista. Vielä viikko sitten vain noin joka viides tapaus oli omikron.

– Omikron on levinnyt nopeammin kuin osasimme kuvitella, Pietilä sanoo.

Hyvä uutinen on toistaiseksi se, että omikron näyttäisi aiheuttavan lievempiä oireita kuin delta-variantti. Omikronin aiheuttamia vaikeita tautimuotoja ole alueella vielä todettu. Yhtäkään potilasta ei ole tullut sairaalahoitoon Varsinais-Suomessa omikronin takia, mutta havainnointiaika on vielä auttamattoman lyhyt.

TYKSISSÄ on nyt kaiken kaikkiaan 20 koronapotilasta, joista kuusi on tehohoidossa. Koronatapauksia todetaan nyt Varsinais-Suomessa eniten koko pandemian aikana.

Testien positiivisuusmäärä on myös Varsinais-Suomessa ennätystasolla: 11,8 prosenttia.