Suuri osa omikrontartunnan saaneista kahdesti rokotettuja

0

VARSINAIS-SUOMEN sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän mukaan koronaviruksen omikronvariantti on johtanut tilanteeseen, jossa kahden rokotteen lisäksi tarvitaan nopeasti lisätehoa. Suuri osa heistä, jotka ovat saaneet omikronvariantin aiheuttaman tartunnan, ovat kahdesti rokotettuja.

– Valitettavasti muunnos kiertää osittain kahden rokotuskerran antaman suojan ja nyt olisi tärkeätä, että varsinaissuomalaiset käyvät ottamassa kolmannen rokotteen, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Kahden rokotteen tuoma suoja erityisesti vaikealta taudilta on edelleen hyvä, mutta kolmansia rokotteita halutaan Varsinais-Suomessa edistää kaikin keinoin. Myös turhien kontaktien määrä halutaan saada minimiin.

Maakunnan koronakoordinaatioryhmä suosittelee siksi viettämään joulua pienessä piirissä rauhallisesti ja tapaamaan ihmisiä vain terveenä. Koronaryhmän mukaan kotitesti olisi myös hyvä tehdä, ennen kuin tapaa ystäviä ja sukulaisia jouluna.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kolmannen koronarokoteannoksen voi antaa 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.