LOIMAAN seurakunta edellyttää koronapassia kaikissa joulunajan musiikkitilaisuuksissa. Tilaisuuksia voidaan nyt järjestää, kun käytössä on koronapassi. Tilanne poikkeaa viime vuodesta, jolloin musiikin äärelle ei rajoitusten vuoksi päästy.

Koronapassi pitää olla vaikkapa laulettaessa kauneimpia joululauluja tai tultaessa kirkoissa järjestettäviin konsertteihin. Kauneimpien joululaulujen tilaisuudet alkavat lasten kauneimmilla joululauluilla kaupunginkirkossa ensi viikolla 8. joulukuuta. Tietoja tapahtumista löytyy seurakunnan nettisivuilta.

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan koronapassi tarkistetaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Valmiiksi ladatun koronapassin voi esittää joko paperisena tai mobiililaitteen näytöltä. Samalla saatetaan tarkistaa myös henkilöllisyys.

Uskonnolliset tilaisuudet (messut, jumalanpalvelukset, hartaudet, toimitukset) eivät edellytä passia. Kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa pyritään huolehtimaan terveysturvallisuudesta: maskien käytölle on vahva suositus ja turvaväleistä huolehditaan.