Yleisörajoituksen voi ohittaa koronapassilla. Koronapassi on käytössä muun muassa Bisonsien peleissä. KUVA: Katriina Reijonen

VARSINAIS-SUOMI Kokoontumisia ja tilojen käyttöä koskevat rajoitukset kiristyvät Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ja ovat voimassa heti.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Rajoitus on voimassa vuoden loppuun.

Koronapassia käytettäessä rajoituksen mukainen määrä saa ylittyä. Koronapassia ei kuitenkaan vaadita esimerkiksi henkilökunnalta tai esiintyjiltä.

Aluehallintovirasto edellyttää asiakas- ja yleisötilojen käytön järjestämistä siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktit ja niistä johtuvat koronatartunnan riskit.