Äänestysinto jäi laimeaksi

0
LL Arkisto

LOIMAAN SEUTU Ensimmäiset aluevaalit eivät aiheuttaneet ryntäystä vaaliuurnille. Alle puolet äänioikeutetuista käytti mahdollisuuttaan vaikuttaa.

Loimaalla äänestysprosentti oli tismalleen sama kuin koko maan vastaava eli 47,5. Hirvikosken äänestysalueella äänestysaktiivisuus nousi 50,9:ään, mutta Loimaan kaupungin neljällä muulla äänestysalueella prosentit jäivät alle 50:n.

Loimaan seudun kunnista aktiivisimmin vaaleihin osallistuttiin Oripäässä, jossa äänioikeuttaan käytti 54,3 prosenttia vaalikelpoisista. Punkalaitumella ensimmäisten aluevaalien äänestysprosentti oli 53,4, Humppilassa 51,7 ja Ypäjällä 48,0.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Turussa äänestysprosentti oli 49,3, Huittisissa 48,6 ja Forssassa 48,2.

Varsinaissuomalaiset äänestivät ahkerammin kuin suomalaiset keskimäärin. Maakunnan lähes 400 000 äänioikeutetusta mielipiteensä leimautti 49,5 prosenttia. Kanta-Hämeen äänestysprosentti oli 46,6, Pirkanmaan 49,4 ja Satakunnan 48,4.