Alastaro nappasi pohjoisesta kaksi sarjapistettä

0
Mikke Louhela (vas.), Tuomas Happonen ja Jani Luoma aloittivat vuoden pirteästi. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat pelasi viikonloppuna Tornion ja Kemin vieraana Futsal-Liigassa. Tuloksena oli jatkoaikavoitto Torniosta ja tappio Kemistä. AU voitti ToPV:n maalein 3-4. Varsinainen peliaika päättyi tasalukemaan 3-3. Nimivahva FC Kemi oli vilpoisessa kotihallissaan vahvempi maalein 5-2.

Jo etukäteen oli tiedossa, että viikonlopun peleistä lauantain Tornio-kamppailu oli se, jossa AU:lla oli hyvä iskunpaikka. Syyskaudella Tornio voitti Loimaalla AU:n muutamalla maalilla, mutta vastustaja ei tuntunut mahdottomalta, kunhan oma peli olisi kuosissaan. Ja sitähän se Purppuralohikäärmeillä oli läpi viikonlopun. Joukkue antoi kaikkensa ja puolustuspeliin oli löytynyt uusi vaihde.

Torniota vastaan Alastaro joutui kahden maalin tappioasemaan, vaikka sai luotua alkuun itsekin tukuttain hyviä maalipaikkoja. Teemu Virtanen teki tärkeän kavennusmaalin ennen taukosummeria. Toisella jaksolla AU oli joukkueista selvästi aktiivisempi ja otti pelissä kuljettajan roolin. Mikke Louhela ja Saska Saveljeff pommittivat AU:n johtoasemaan reilussa seitsemässä minuutissa. Lisäosumat olivat lähellä, mutta ToPV kesti painostuksen.

Joukkue otti hyvissä ajoin pois maalivahdin, mikä katkaisi AU:n hyvän hallinnan. Harmillista kotijoukkueen ratkaisussa oli se, että tuo juonittiin aikalisän aikana, mitä ei olisi ikinä pitänyt olla. Tuomarit antoivat torniolaisten vahingossa pitää toisen aikalisän samaan puoliaikaan. Todellä räikeä tuomarivirhe, joita ei uskoisi liigatasolla näkevän.

Kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Tornio onnistui vihdoin ylivoimapyörityksessään maalin edustalta. Lisäosumia ei nähty, joten ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen AU:n peli päättyi varsinaisella peliajalla tasan. Edessä oli täten jatkoaika, jossa ToPV jatkoi pelaamista lentävällä maalivahdilla, koska tällä he olivat onnistuneet rikkomaan AU:n pelirytmin.

Tällä kertaa riski ei kuitenkaan kannattanut, sillä viisiminuuttisen jatkoajan ainokaisen iski Louhela, joka osui kaukaa omasta päästä tyhjään maaliin. Jatkoaikavoitosta AU sai sarjataulukkoon tärkeät kaksi pistettä. Tämän ansiosta joukkueen tilanne on jo huomattavasti valoisampi kuin esimerkiksi vielä marraskuun lopussa. Nyt AU voi nousta yhdellä voitolla pari pykälää sarjataulukossa.

FC Kemin kyydissä AU pysyi sunnuntaina viimeiseen kymppiin assti. Puoliajalle siirryttiin tasalukemissa 1-1. Alastaron osuman iski Jani Luoma, joka oli rahtusen kunnostautunut tuhlaajapoikana lauantain ottelussa. Kemi iski 30. minuutin tietämillä pari osumaa ja karkasi vierailijoiltaan. Aleksi Pekonen kavensi eroa vielä voimalaukauksellaan, mutta loppulukemat 5-2 sinetöi Marokon maajoukkuetähti Soufiane Borite pian Pekosen perään. Borite oli yhdessä Venezuelan maajoukkuemies Enderson Suarezin kanssa kotijoukkueen hahmoja. Viime vuoden MM-kisoissa esiintyneet pelaajat iskivät kumpikin kaksi maalia mieheen.

AU-kapteeni Tuomas Happosen mielestä pohjoisen reissu oli selvästi plusmerkkinen.

– Olin laskeskellut, että kaksi pistettä on hyvä, ja sen me saavutimme. Viikonloppu oli onnistunut. Kemi-pelikin oli ihan miehekäs suoritus vaikka hävisimme. Heidän maailmantähtensä ovat hyvä mittari ja mielestäni joukkue pärjäsi heitä vastaan hyvin, kaksi maalisyöttöä viikonloppuna saalistanut Tuomas kommentoi.

Kemillä ei ollut peliä alla edeltävänä päivänä toisin kuin AU:lla. Lisäksi Purppuralohikäärmeiden iskukykyä verotti Louhelan pelikielto, kun hänen korttitilinsä täyttyi Torniossa.

– Jos jalkoja olisi ollut enemmän, olisimme olleet vielä parempi vastus Kemille. Olisimme prässänneet enemmän. Maalipaikoissa olisimme voineet olla myös tehokkaampia, Happonen arvioi.

Alastaron härkäviikko huipentuu keskiviikkona Turussa, kun AU hyökkää TPK:n kimppuun, joka on yksi pääkilpailijoista. Tuohon otteluun AU pääsee leveällä ringillä ja tavoite on kristallinkirkkaana mielessä.

– Olemme koko ajan menneet pelissämme eteenpäin. Keskiviikkona vastus on inasen helpompi, joten siitä haetaan ehdottomasti kolmea pistettä, Happonen sanoo itsevarmasti koko joukkueen suulla.